Eurobasket 2013: Blamaža Srbije, poraz domaćina Slovenije

Srbija : Španjolska 60 : 90

Srbija se već unaprijed pribojavala susreta sa Španjolskom ,što se vidjelo iz optužbi poslije utakmice Italija : Španjolska 86 :81..

- "Namještaljka! Sramota!" - vrištali su naslovi u srpskim medijima koji su već bili spremni na utakmicu protiv Talijana.
Srpski mediji ponadali su se da će španjolski poraz od Italije u igračima izazvati dodatni poticaj, ali to nije baš tako izgledalo na parketu. Španjolci su u trećoj četvrtini imali nevjerojatnih 40 koševa razlike, Srbija je bila u raspadu..Španjolska "uništila" Srbiju i prvo četvrtfinale ostavila bez imalo neizvjesnosti.

U posljednjoj četvrtini Španjolci su ipak malo popustili, ubacili u nižu brzinu i počeli se odmarati za polufinale koje će igrati protiv boljega iz večerašnjeg okršaja između Slovenije i Francuske.

Sergio Rodriguez je utakmicu završio s 22 poena i 4 asistencije, Rudy Fernandez je zabio 19, a svi su se Španjolci osim Xavija Reya upisali među strijelce. Za Srbiju su po 11 poena ubacili Anđušić i Katić.nedovoljno da bi se pružio ozbiljan otpor razigranoj Španjolskoj .


Francuska : Slovenija 72 : 62

Francuski košarkaši izborili su ogled sa Španjolskom u polufinalu Europskog prvenstva u Sloveniji.Francuzi su u drugoj četvrtfinalnoj utakmici ovog Eurobasketa porušili sve nade domaćina da će doći u zonu odličja pobjedivši Slovence s 10 razlike.Kao što je i inače slučaj, Tony Parker je i ovog puta bio najbolji u francuskom dresu, s 27 poena uz 9/20 iz igre i 8/9 iz slobodnih bacanja. Nicolas Batum ubilježio je 14 poena, 5 skokova i 2 blokade, obavljajući dobar posao u obrani, , dok se Boris Diaw pridružio s 10 poena, 6 skokova i 3 asistencije.
Kod domaćina Goran Dragić završio je s 18 poena, 6 asistencija i 4 izgubljene lopte za Slovence, ali šut iz igre nije mu bio na razini, 6/16. Zoran Dragić dobro je otvorio utakmicu, a na kraju je imao 12 poena i 5 skokova, a pridružio im se Boštjan Nachbar s 10 poena i 4 skoka.

Nakon današnjih susreta dobili smo i prvu polufinalnu utakmicu
Španjolska : Francuska u još nepoznatom terminu .

Sutra na programu Eurobasketa 2013 (19.09):


Hrvatska : Ukrajina (17:45)

Litva : Italija (21:00)


HERCEGOVINA.info