Džidić: Slijedi težak raspored u sljedećih 6 kola koji će pokazati stvarne mogućnosti ove ekipe

boris džidić, Čapljina, vogošća

Košarkaši Čapljine su u okviru 4. kola Lige 12 na svom parketu savladali Vogošću s 92:79 dosta lakše nego se to očekivalo.

Vogošćani ni u jednom trenutku nisu uspijevali zaprijetiti Čapljincima, dovesti utakmicu u neizvjesnost i ugroziti njihov trijumf. Ipak trener Boris Džidić nije bio zadovoljan igrom.

"Moram reći da nisam zadovoljan pristupom. Osjetilo se to kad su igrači shvatili da nam ide u napadu i da tako mogu dobiti utakmicu. Međutim to nije bila ideja u pripremi. Primili smo 79 poena što je puno. Vogošća nam nije dala da se opustimo i zato smo igrali u smanjenoj rotaciji, nismo koristili sve igrače. Čestitam igračima jer treba dobiti i kad nije naš dan, ali igra je bila za zaborav. S ovim pristupom nemamo šanse u Trebinju. Sad nam slijedi težak raspored u sljedećih 6 kola koji će pokazati stvarne mogućnosti ove ekipe", rekao je Boris Džidić za Dnevni list.

Vladimir Ivelja je postigao 29 poena, Milan Lužaić je dodao 17 koševa, a Edi Sinadinović 14 poena. Amar Balić je ubacio 19 koševa za goste, a Mujo Tuljković dodao 13.

Veliko iznenađenje napravio je sastav Proma u Mostaru gdje su savladali Zrinjski košem Amerikanca Ervina Carablea u posljednjoj sekundi sa 91:89. On je bio i najučinkovitiji sa 26 poena, dok je Prince Orizu dodao 16. Domaće je predvodio Ted Kapita sa 17 poena, a po 15 su dodali Aleksandar Danilović i Stefan Glogovac. Er.B.