Dragan Bender debitirao za Phoenix sa 12 koševa

Dragan Bender, NBA liga , nba, Dragan Bender, košarkaš, NBA liga , NBA liga , Dragan Bender, Dragan Bender

...debitirao je za svoj novi klub na NBA Ljetnoj ligi u Las Vegasu te u pobjedi Phoenixa nad Portlandom 86-73 ubacio 12 koševa.

Košarkaš rođen u Čapljini koji je košarkaši odrastao u momčadi Splita, a posljednje sezone odigrao u dresu Maccabija iz Tel Aviva, bio je u početnoj petorci Sunsa te za 29 i pol minuta postigao 12 koševa (šut 4/13, za tricu 1/7), uz sedam skokova i jednu asistenciju.

"Nevjerojatan je osjećaj igrati na ovom terenu, u ovoj ligi. Ovo je velika stvar za mene i sve ljude oko mene. Mislim da smo bili dobri, posebno u obrani", rekao je 18-godišnjak koji će već u noći s nedjelje na ponedjeljak ponovno biti u akciji, ovaj put protiv Bostona.

"Ljudi u Phoenixu znaju što mogu napraviti na terenu, kako mogu najbolje pomoći ekipi. Ono što svakodnevno radim na treningu samo trebam prebaciti u igru na utakmicama i sve će biti dobro", zaključio je Bender.

Svoju je drugu utakmicu na Ljetnoj ligi u Las Vegasu odigrao i 19-gopdišnji hrvatski centar Ivica Zubac koji je u pobjedi Los Angeles Lakersa nad Philadelphijom 70-69 ubacio sedam koševa (šut 3/7) uz osam skokova i jednu blokadu. Ova je utakmica bila posebno zanimljiva što su se jedan nasuprot drugom našli prvi i drugi izbor ovogodišnjeg drafta, Ben Simmons u dresu Philadelphije i Brandon Ingram u dresu Lakersa. Simmons je bio nešto uspješniji, ubacivši osam koševa uz 10 skokova i osam asistencija, dok je Ingram uz put 3/12 postigao svega sedam poena.

Utakmicu je obilježio bek Lakersa D'Angelo Russell koji iza sebe već ima jednu sezonu u NBA ligi. Russell je sa 22 koša bio najbolji strijelac utakmice, a sa zvukom sirene je pogodio i pobjedničku tricu.

Hina