Div iz Mostara: Na ovog Planinića Repeša može računati

...u NBA-u, osvrnuo se na odlične nastupe u dresu Širokog, a naravno ni hrvatska reprezentacija nije bila nezaobilazna tema, prenosi index.hr.

"Moram još napredovati"

Inače, Darko Planinić igra fantastično u ABA ligi. U prvih 10 kola, 210 cm visoki centar, tri puta je bio MVP kola, a prosjek mu je 16.5 ubačenih poena po utakmici.

"Još uvijek sam daleko od željene razine igranja. Postoje još mnogi elementi u mojoj igri koji se jednostavno moraju doraditi. Prvenstveno mislim na brzinu, reakcije u igri i slično. Također, moram dostići razinu u kojoj po utakmici imam šest do sedam napadačkih skokova i oko 15 postignutih poena", smatra Planinić, koji je u srpnju dobio pozivnicu izbornika Jasmina Repeše uoči kvalifikacija za odlazak na Euro u Sloveniji.

"Prvi put sam pozvan kada se Stanko Barać ozlijedio. Siguran sam da sam svojim igrama u klubu zadovoljio izbornika. Moram priznati da nisam očekivao poziv, ali to je bio moj san. Iako nisam igrao previše u kvalifikacijama, pokazao sam kako se na mene može računati u budućnosti", objasnio je Planinić.

"Ljetna NBA liga - pravi spektakl!"

Planinić je u lipnju ove godine izabran u prvu petorku Adidasovog Eurocampa za mlade igrače iz Europe koji zatim mogu sudjelovati na NBA draftu.

"Biti među najboljim igračima na turniru je velika čast za mene. Tamo sam odigrao šest utakmica, a nakon Trevisa otišao sam u SAD gdje sam igrao u Ljetnoj NBA ligi. To je bilo u potpunosti novo iskustvo za mene. Igrao sam za New Orleans Hornetse protiv Dallas Mavericksa, Phoenix Sunsa i Portland Trail Blazersa. Moj cimer, Austin Rivers, izabran je kao deseti pick u NBA draftu. Sve u svemu, to je bio pravi spektakl i drago mi je što sam bio tamo", za kraj će Planinić.