Delije napravile kaos, 16 policajaca ozlijeđeno

Kako navode mediji u Srbiji 16 policajaca je ozlijeđeno, a jednom od njih huligani su izbili sve zube kad su ga pogodili ciglom u glavu.

Neredi su počeli uoči košarkaške utakmice Eurokupa između Crvene zvezde i Galatasaraya (74:91) kad je ispred dvorane Pionir više od 1000 navijača ostalo bez ulaznica i mogućnosti da uđu na tribine. Opći obračun među Delijama zatim se pretvorio u sukob s policijom, a huligani su tukli i napadali snage reda čak i ispred sjedišta beogradske policije.

'Iako sam ulaznicu - koju sam platio 3.500 dinara - kupio prije sezone i na utakmicu došao sat vremena ranije, morao sam se vratiti kući, jer me policajci, kao i više stotina drugih navijača, nisu pustili u dvoranu. U jednom trenutku došlo je do nereda. Ljudi su po svaku cijenu htjeli prisustvovati utakmici za koju su platili, na šta su policajci reagirali silom, pa su čak i jednu djevojku udarili pendrekom', prenosi Blic.rs riječi jednog od svjedoka nereda.

Inače, košarkaši Crvene zvezde poraženi su dvorani 'Pionir' u drugom kolu TOP 16 faze Eurokupa od Galatasaraya rezultatom 91:74 (22:18, 27:24, 22:18, 20:14).