FOTO  Danijela Ljubić: Ova ekipa ima strašan potencijal i moram biti prezadovoljna

žkk zrinjski start

Evo što trenerica Danijela kaže za naš portal Hercegovina.info dan nakon turnira u Dubrovniku.

Čestitke na uspjehu u Dubrovniku. Možeš li nam malo prokomentirati taj nastup na Uskuršnjem turniru?

Najprije hvala Vam na čestitkama, u moje ime a i u ime mojih cura. Otišli smo bez nekih velikih očekivanja, ali hvala mojim curama što su se izborile za vrlo dobro 2. mjesto među 8 timova iz BiH, Crne Gore i Hrvatske i konačno prikazale određeni napredak. Pojedinci su dali veliki doprinos u igri i to me jako veseli i daje cijelom timu motivaciju za daljnji rad.

Da li si zadovoljna igrom ekipe koju vodiš?

Kritična sam i znam da je za svaki uspjeh potreban proces. Ova ekipa ima strašan potencijal i moram biti prezadovoljna s obzirom što prikazuju u igri uz mali broj raspoloživih termina treninga kroz tjedan.

Koliko su talentirane djevojčice koje ti treniraš?

Među njima ima par što žive tu košarku. Sretna sam kad nakon određenog vremena mi daju do znanja da ipak usvajaju detalje. Znaju da je talent jedan mali dio, a rad na sebi prioritet.

Možeš li nam povući paralelu između vremena kada si ti trenirala i ovoga sada kada si ti trenerica?

Biti igrač i trener su dvije različite stvari. Dok igraš imaš smjernice trenera i držiš se toga. Sad moram biti i trener, prijatelj, psiholog, motivator jer su to djeca svaka sa svojim karakterom i pričom te pogledima i razumijevanja košarke. U svakom slučaju, fascinantna su ta djeca. Učimo uz njih!

Slijedi nastup na turniru u Sarajevu. Kakva su očekivanja?

Uvijek idemo sa ciljem dati maksimum. Bitan je voljni momenat a rezultat onda dolazi sam od sebe. Tražim nivo energije - angažiranosti i ako je to prisutno, bit će sigurno pozitivan rezultat.

Gdje se mogu javiti djevojčice koje su zainteresirane za treniranje košarke?

Mogu nas posjetiti na treninzima vikendom u 12:30 u Gradjevinskoj školi, ili preko facebook stranice. Ti treninzi su bez obaveze, svatko može vidjeti kako to kod nas izgleda a kasnije kroz treninge vidjeti koliko joj se sviđa košarka.

Evo za kraj poruka našim čitateljima?

Zahvalni smo Vašem portalu na podršci, kao i svim čitateljima koji prate naš rad i daju podršku na bilo koji način. Sretni Vam skorašnji blagdani!

HERCEGOVINA.info