Dalibor Peršić ponovo u reprezentaciji BiH

Izbornik Aleksandar Petrović vjeruje iskusnom igraču Širokog WWina, a još uvijek su svježa sjećanja na posljednje kvalifikacijske susrete našeg nacionalnog tima, u kojima je Peršić igrao zapaženu i značajnu ulogu.

Kako u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba ističe, sezonom nije nezadovoljan mada je sve moglo biti i bolje, posebno na ličnom planu.

''Dosta naporno takmičenje u regionalnoj ligi završili smo ostvarivši naše ciljeve. Želimo i naredne sezone igrati ABA ligu, i ako sve bude kako očekujemo, ne vjerujem da neko može ugroziti naš plasman u ovo ugledno i jako takmičenje'', govori Dalibor Peršić na početku našeg razgovora.

Premda su rijetki očekivali da će u kvalifikacijama igrati ozbiljniju ulogu, Peršić je igrao mnogo i s dosta uspjeha, a koliko je ustvari njegova uloga bila značajna, pokazuje novi poziv u državni tim iako sezona nije bila briljantna.

''Ne mogu reći da nisam očekivao poziv, nadao sam se i priželjkivao ga. Sretan sam jer ću ponovo igrati za reprezentaciju, mada sam svjestan da formu moram podići na viši nivo. Nesreća je htjela da baš u trenutku kad sam se vraćao, doživim težu povredu koja me od parketa odvojila na duga dva mjeseca. Sad se vraćam, osjećam se sve bolje i radujem pripremama s kolegama iz nacionalnog tima i utakmicama koje ćemo igrati'', dodaje naš sagovornik.

Njegov Široki blizu je plasmana u finale doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. Kako Peršić kaže, momčad s Pecare u izvjesnoj je prednosti u odnosu na Igokeu koja je dovođenjem mladih igrača ispoštovati pravila Saveza, i da je hercegovački sastav u ovom trenutku ipak uigraniji i bolji.

''Biće teško, svjesni smo toga, ali velika je prednost naša uigranost. Tu je i psihološki aspekt, jer oni su nakon odličnih igara ove sezone, malo posustali na kraju. Svjesni smo značaja i prednosti domaćeg terena koju će Igokea imati, ali ne smijemo zaboraviti da je i u prošloj sezoni bilo isto, pa smo ipak uspjeli proslaviti titulu državnog prvaka. Vjerujem i nadam se da će tako biti i sada'', rekao je bh. reprezentativac Dalibor Peršić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Razgovarao: Emir Aletić, Radiosarajevo.ba