Cilj - ugroziti Zrinjski, u Kupu otići do kraja

boris pavic

... koji je nedavno preuzeo moldavski Šerif Tiraspol, a pomoćnik će mu biti Mirko Hrgović, koji je tu ulogu obavljao i na Pecari. Dodajmo i ono što vjerojatno svi znate - i Hrgović je iz Sinja...

Ivanković u stručnom stožeru

Paviću će prvi pomoćnik biti Denis Ćorić te novak u stručnom stožeru, donedavni standardni igrač Jure Ivanković. U stručno stožeru još su trener vratara Nikola Marić, kondicijski trener Mate Brekalo, liječnik dr. Marko Vranković i fizioterapeut Dragan Mijatović. Na prvom predstavljanju medijima Pavić je rekao: - Velika mi je čast što sam postao trener kluba kao Široki.

Ukazano ću povjerenje, vjerujem potpuno opravdati - radom, ponašanjem i rezultatima te da ćemo svi zajedno postati jedna pozitivna priča u Premijer ligi, ali i na međunarodnoj sceni. Cilj je ugroziti Zrinjski u borbi za naslov, a u Kupu otići do kraja. Suvišno je isticati što Široki Brijeg predstavlja u bh. nogometu. Moj je prethodnik i prijatelj Sablić uspostavio visoke standarde.

On je uočio da Široki igra kući dobro, lako zabija pogotke, ali u gostima nije tako uspješan. To moramo popraviti, igrati čvršće, agresivnije, učinkovitije... Igru "na strani" moramo korigirati, kako bi bili uspješniji, davali više pogodaka i osvajali više bodova - rekao je Boris Pavić i već prvi dan održao trening na Blatu.

Slaganje momčadi

A na Blatu će Široki Brijeg odraditi cijele pripreme, a u svom kampu odigrati i dvije prijateljske utakmice. Procijenjeno je da tu postoje idealni uvjeti za kvalitetne pripreme.

Sportski direktor Dalibor Šilić, istaknuo je da se na slaganju momčadi uvelike radi: - Ostali smo bez Luke Menala (Dinamo), Stjepana Lončara (Rijeka?), Wagnera i Jure Ivankovića (prestali igrati), Ivana Peke (Austrija), Ivana Barabana (?), Josipa Ćorića (?)... Nije jasno hoće li u klubu ostati dva braniča, Bernardo Matić i Slavko Bralić. Želimo da ostanu, ali i igrači imaju svoje želje... Ovisno o odlasku ili ostanku, tražit ćemo pojačanja ili nećemo.

Vratili su se s posudbe Ivan Milićević (Dugopolje), Toni Nikić (Virtus Entella - Italija), Bože Vukoja (Neretvanac)... Na Pecari smo sreli i Dražena Bagarića, koji je proljetos zabio sedam golova u prvenstvu i predstavio se kao veliko pojačanje: - Odmorio sam se, jedva čekam pripreme. Ne, nisam se kupao. Ali išao sam u Liverpool, gledao utakmicu Brazil - Hrvatska.