Cibona, Široki i Radnički na turniru u Mostaru

HKK Zrinjski, KK Varda, HKK Zrinjski, turnir mariofil džidić
U idućoj sezoni će Zrinjski nastupati u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, ali i u Balkanskoj ligi gdje je igrao i prošle sezone.

Parežanin će u sljedećim danima biti u Španjolskoj gdje će usavršavati svoje znanje promatrajući Europsko prvenstvo za mlade košarkaše. Nema ni većine igrača prvog sastava koji su napokon dobili godišnji odmor nakon što su trenirali do kraja lipnja. Ipak, u klubu je poprilično živo. Košarkaški kamp za mlade igrače je u punom jeku, a uprava "prebire" tržište u potrazi za potrebitim pojačanjima. A potrebno im je dosta toga. Zrinjski mora naći nove playmakere te čitavu visoku liniju. Budući da je tek početak ljetne tržnice, izbor igrača je veliki, ali su jednako veliki iznosi koje igrači nude za svoje usluge.
- Cijene su trenutačno poprilično prenapuhane. Nama treba kvalitetan centar, a iznosi koje takvi igrači traže bolje je ne spominjati. No, u pregovorima smo s nekim igračima, s pojedinima su već daleko otišli. Vjerujem kako ćemo do sredine kolovoza kada počinju pripreme imati definiranu momčad za iduću sezonu, kaže nam sportski direktor Zrinjskog Boris Džidić. Prema najavama trenera na službenom predstavljanju, ali i tonovima koji dolaze iz kluba, Zrinjski neće dovoditi nikakva spektakularna pojačanja, nego će pokušati sastaviti momčad dovoljno mladu da bi ostala na okupu nekoliko sezona. Izuzevši igrače koji stalno balansiraju između prve i druge momčadi (Mašić, Bodiroga, Petrović, Tomić) Zrinjski pod ugovorom ima igrače na poziciji beka (Klarica i Hasandić) te niskog krila (Prce, Han), a to su sve košarkaši između 1991. i 1988. godišta.
- Naglasak će biti na daljnjem razvoju igrača poput Hasandića ili Prce, a očekujemo da Luka Klarica bude naš motor u idućoj sezoni. On je eksploziju trebao imati u prošloj, ali je zbog teške ozljede propustio kompletnu sezonu. Nadamo se da su takve nesreće iza njega i da će u idućoj demonstrirati svoje velike mogućnosti, dodaje Džidić.
Klub će u rujnu organizirati tradicionalni četvrti po redu Memorijalni turnir "Marijofil Džidić", u počast jednom od osnivača kluba, a ove godine trebao bi biti najjači do sada. Kako smo saznali, na turniru bi trebali nastupiti Radnički iz Kragujevca te zagrebačka Cibona. Iz bivšeg europskog prvaka načelno su potvrdili svoj dolazak, no Cibona ima obveza u euroligaškim kvalifikacijama i morat će se uskladiti termini. Poziv će biti poslan i bh. prvaku Širokom pa ako svi pristanu, Mostar će ugostiti tri respektabilna člana NLB lige.
Dosadašnji pobjednici su Trogir, Zagreb i domaćin Zrinjski.

Dnevni-list.ba