Cibona s Olympiacosom, Cajom i Himkijem

Na današnjem ždrijebu skupina TOP 16 košarkaške Eurolige zagrebačka Cibona svrstana je u skupinu H sa grčkim Olympiakosom, španjolskom momčadi Caja Laboral i ruskim Himkijem. Cibona je svoje protivnike znala i prije ždrijeba, koji je bio poludirigiran.

Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine ulaze u četvrtfinale, a pobjednici četvrtfinalnih ogleda plasirat će se na Final Four koji će se održati u pariškom Bercyju od 7. do 9. svibnja.

Olympiacos favorit skupine

Glavni favorit skupine je Olympiakos, čija je najveća zvijezda bivši NBA igrač Josh Childress, koji je prvi dio sezone u Euroligi završio sa prosjekom od 15 koševa po utakmici. Uz njega najistaknutiji pojedinac bio je Litvanac Linas Kleiza (17.6 poena i 7,7 skokova). Glavni "playmaker" ekipe je iskusni Theodoros Papaloukas, a na centarskoj poziciji je hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić.

Kod španjolske momčadi Caja Laboral ističu se brazilski centar Tiago Splitter (13.7 koševa i 6 skokova) te krilni igrač iz BiH Mirza Teletović (14.4 koša). U španjolskoj ekipi skromnu minutažu ima i bivši hrvatski reprezentativac Stanko Barać.

Momčad ruskog Himkija predvode Amerikanci Keith Langford sa prosjekom od 14.1 koša, te Kelly McCarty sa 13 poena po susretu. Istaknute uloge imaju i Španjolac Carlos Cabezas (9.7 poena) i Litvanac Robertas Javtokas (9,2 koša).

Skupine:

skupina E - Barcelona, Panathinaikos, Partizan, Maroussi

skupina F - Real Madrid, Montepaschi Siena, Maccabi, Efes Pilsen

skupina G - CSKA, Unicaja, Žalgiris, Asseco Prokom

skupina H - Cibona, Olympiakos, Caja Laboral, Himki

javno.com