Cibona preokretom do pobjede protiv Širokog

HKK Široki, KK Igokea, ABA liga, HKK Široki WWin, KK Cibona, ABA liga, KK Igokea, ABA liga, košarkaši, kosarka, ABA liga, HKK Široki, KK Igokea
Tricama Šutala i Rozića otvoren je susret između momčadi koje su u prethodnih pet kola ostvarile po dvije pobjede. Gotovo cijela prva četvrtina prošla je u vrlo izjednačenoj igri, da bi se gosti ubačajima Baraća i Vragovića odlijepili u posljednjoj minuti na 20:24.

Košem Žižića u 14. minuti Cibosi su se primakli na minus jedan (28:27), ali je nakon toga uslijedila serija Širokog 7:0 (Ramljak, Rikić, Šutalo) za 35:27. Mršićeva je momčad do odmora uspjela prepoloviti zaostatak (41:37), iskoristivši pritom i činjenicu što nijedan od tri pokušaja gostujuće trice u završnici perioda nije pogodio cilj.

Cibosi su tricama Rozića i Marčinkovića stigli su nakon dugo vremena do izjednačenja (43:43), no Široki se opet odvaja i sve do kraja treće četvrtine stalno drži prednost od sedam-osam poena (55:48).

Preokret u korist Cibone donijeli su Marko Jagodić-Kuridža i Ante Mašić realiziravši seriju 13:3 (61:58) do 36. minute. Mršićevi izabranici nakon toga više nisu ispuštali vodstvo. Vragović ga je tricom (65:63) opasno ugrozio na ulasku u posljednju minutu, ali Žižić pogađa jedno slobodno bacanje (66:63), a na drugoj strani Peršić promašuje tricu za izjednačenje. Sve je dileme oko pitanja konačnog pobjednika otklonila trica Kusa na asistenciju Žižića za konačnih 69:63.

Najefikasniji kod domaćih, koji su igrali bez ozlijeđenog Zubčića, bili su Rozić (12p, 5sk), Jagodić-Kuridža (11p, 3sk) i Strawberry (11p, 2sk). Šakić (10p,10sk) bio je jedini dvoznamenkasti kod Širokog, a korak do ostali su Šutalo (9p, 4sk, 4as) i Vragović (9p).

Izvor: kosarka.org