Cibona okrenula -16 protiv Olimpije u Ljubljani, Igokea bolja od Zadra

HKK Čapljina, HKK Čapljina, ks herceg bosna, kosarka, hkkčapljina, HKK Čapljina, HKK Čapljina, HKK Široki, HKK Čapljina, kosarka, HKK Čapljina, kosarka, kosarka, HKK Široki, juniori, kosarka, Eurobasket, HKK Široki TT Kabeli, Cibona, cedevita, Europsko prvenstvo, kosarka, Hrvatska, grčka, Eurobasket, Eurobasket, Eurobasket, HKK Zrinjski, HKK Široki TT Kabeli, Coleman Collins, HKK Široki, kosarka, Tomislavgrad, kosarka, prva liga BiH košarka, kosarka, HKK Brotnjo, kosarka, ABA liga, kosarka, rezultati, 12. kolo, ABA liga, kosarka, KK Cedevita, partizan, duško ivanović, BIH, zoran planinić, Efes Pilsen, kosarka, Svjetsko prvenstvo, Darijo Šarić, KK Cibona, KK Cedevita, kosarka, kosarka, juniori, kosarka, košarkaš, juniori, Mladi hrvatski košarkaši, košarkaši, Slovenija, SAD, košarkaši, SAD, ABA liga, KK Cibona, KK Cedevita, ABA liga, ABA liga, nba, NBA liga , koš, kosarka, ABA liga, ABA liga, ABA liga, KK Cedevita, reprezentacija BIH, fiba, Hrvatska košarkaška reprezentacija, Kruno
Cedevita je u dvorani II Doma sportova slavila protiv Krke 100-75, Cibona je nakon velikog preokreta u Ljubljani pobijedila Union Olimpiju 77-74, dok je Zadar poražen u Laktašima od Igokee 56-71.

Cedevita je rutinski odradila dvoboj protiv Krke ostvarivši desetu pobjedu sezone. Bila je to Cedevitina treća utakmica u pet dana i treća pobjeda. Mini serija je startala u petak pobjedom u Berlinu protiv Albe u posljednjoj utakmici prve faze Eurolige, nastavila se u nedjelju trijumfom protiv Szolnoki Olaja, a zaokružila večerašnjim trijumfom protiv slovenskog sastava. Najefikasniji igrači u redovima Cedevite bili su Roko Leni Ukić sa 20 koševa, sedam skokova i osam asistencija, Nemanja Gordić sa 16 koševa i šest asistencija, te Miro Bilan sa 10 koševa i šest skokova. Kod Krke najefikasniji su bili Erjon Kastrati sa 20 i Mirko Mulalić sa 16 koševa.

Cibona je slavila u Ljubljani premda je gubila i sa 16 koševa viška. 'Vukovi' su odigrali očajno prvo poluvrijeme u kojem su gubili 24-40, a na poluvremenu 35-50. No u nastavku susreta su zaigrali daleko bolje i polako stizali veliki zaostatak. Pet minuta prije kraja susreta Union Olimpija je imala 12 koševa prednosti (72-60), ali je Cibona serijom 9-0 stigla na tri koša minusa (69-72). U posljednju minutu ušlo se s rezultatom 74-71 za Olimpiju, no Cibona je koševima Dominika Mavre, Andrije Žižića i Ivana Siriščevića okrenula rezultat i stigla do pete pobjede u nizu. Ljubljančani su imali dovoljno vremena za zadnji napad, no Marko Marinović je bio neprecizan.

Cibonu su do slavlja predvodili Siriščević sa 16 koševa, Jure Lalić sa 16 koševa i pet skokova, Žižić sa 12 koševa, te Damir Markota sa 11 koševa i šest skokova. Mavra i Ilievski su dodali po 8 koševa, a Rozić je ubacio 6 koševa uz 10 skokova. Kod domaćina najbolji su bili Dino Murić sa 18 koševa i 11 skokova, te Hristo Nikolov i Paolo Marinelli sa po 10 koševa.

Košarkaši Zadra nisu nastavili Cedevitin i Cibonin niz. Na gostuju u Laktašima izgubili su od Igokee 56-71 doživjevši osmi poraz sezone. Kod Zadrana Ive Ivanov je ubacio 14 koševa i bio jedini igrač u gostujućim redovima sa dvoznamenkastim brojem koševa. Kod domaćina najefikasniji su bili Nikola Dragović sa 14 i Johnathon Jones sa 11 koševa.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 13 pobjeda i susretom manje, dok je Cedevita druga sa 10 pobjeda i četiri poraza. Budućnost je treća sa 11 pobjeda i dva poraza, ali i susretom manje. Cibona je peta s osam pobjeda i šest poraza, a Zadar drži desetu poziciju sa šest pobjeda i osam poraza.

Hina