Cedevita pobijedila Crvenu zvezdu u Beogradu

KK Cedevita, Maccabi Tel Aviv, KK Maccabi, košarkaši, KK Cedevita, KK Cibona, Miro Bilan, košarkaš, KK Cibona, KK Cedevita, KK Cedevita, KK Crvena zvezda, kosarka, KK Cedevita, Top 16 Euroliga, Euroliga Top 16, kosarka, KK Cedevita, zadar, Kup Krešimira Ćosića , KK Cedevita, Top 16 Euroliga, KK Crvena zvezda, KK Cibona, KK Cedevita, košarkaši, Miro Bilan, KK Cedevita, naslov prvaka, KK Cibona, KK Cedevita, Duje Dukan

Crvena zvezda-Cedevita  79-80 (22-16, 12-21, 18-26, 28-16)

Cedevita je tako i u drugom međusobnom susretu ove sezone svladala Crvenu zvezdu, u listopadu je u zagrebu bilo 74-72, a junak je ponovno bio Jacob Pullen koji je sjajno odigrao završnicu.

Pullen je na ulasku u posljednju minutu pogodio polaganje za 79-76, a nakon trice Gudurića za izjednačenje Cedevitin je Amerikanac pet sekundi prije kraja izborio dva slobodna bacanja. Pogodio je prvo, promašio drugo, a u preostalom vremenu očajnički pokušaj Kinseya za preokret nije bio uspješan.

Cedevita je sredinom četvrte četvrtine zaostajala za 11 koševa (58-69), a tada je zaigrala pokretljivije u obrani, zaustavljen je protok lopte prema domaćim centrima, a to je uz precizne Pullena i Bilana u napadu donijelo veliki preokret.

Jacob Pullen ubacio je 24, a Miro Bilan 19 koševa za Cedevitu, dok su kod Crvene zvezde najbolji bili Quincy Miller sa 19 i Maik Zirbes sa 17 ubačaja.

Nakon 18 kola Cedevita ima omjer pobjeda i poraza 15-3, dok je Crvena zvezda pala na 13-5. Na vrhu je Budućnost sa 16-2.

Hina