Čapljinac Jasmin Repeša po treći put trener Cibone

foto: AP

Što se promijenilo? Za financijski dio priče nismo saznali, ali zato je sam Repeša otkrio zašto se predomislio.

''Kao trener sam stigao u tu životnu fazu da me zanima samo 5-6 europskih klubova. No, gledao sam Cibonu u četvrtak protiv Zadra i promijenio mišljenje. Ne može Cibona dolje postići 89 koševa i izgubiti. Očito je problem u pristupu'', objasnio je Repeša.

Dodao je da osjeća odgovornost prema navijačima, vodstvu i samome sebi, jer ipak se radi o klubu u kojem je stekao afirmaciju. U Cibonu stiže treći put, vodio ju je između 1995. i 1997. godine te u sezoni 2001./02. Prvi trening odradio je u petak navečer. Tvrdi da momčad ima naglašeni radni aspekt, ali kronični nedostatak samopouzdanja.

''Osim toga, problematične su još dvije stvari. Kritična je pozicija playmakera, kao i organizacija skoka'', dodao je.

S novopridošlim El-Aminom će voditi poseban razgovor, jer "izlazi iz ozbiljne ozljede". Harpera smatra premladim, iako će mu dati priliku, ali zato bi se prvoj momčadi mogao priključiti Marko Arapović.

''Ako može izdržati seniorski trening, korisnije je da trenira sa Zubčićem, Rudežom i Kusom nego juniorima'', kazao je Repeša.

Repeša naglašava da će osobito oprezno pristupiti politici dovođenja stranaca. Cibona, tvrdi, ne smije biti sabiralište neuspješnih igrača koji nisu pronašli angažman u Europi.

''I ne može se dogoditi da se skauting odrađuje u šestom i sedmom mjesecu'', kazao je, na što je direktor Antunović šapnuo da se "to više neće ponoviti".

Što se tiče stručnog stožera, Repeša je postojećoj garnituri dao mjesec dana da pokažu da 'imaju energije, volje i lojalnosti prema klubu, ili će morati otići'.

caportal.info