Čapljina ipak nije izborila finale Kupa !

...domaća '' HKK Čapljina  - Lasta '' nije uspjela izboriti finale košarkaškog Kupa BIH. Ono što je sinoć viđeno na tribinama čapljinske dvorane nešto je što se gleda jednom u stotinu godina, pa je Čapljina primjer kako se organizira i stvara neviđeno vatreno ozračje na tribinama.

Cijela je dvorana pjevala i skakala na svaki potez domaćih košarkaša koji su na kraju nažalost izgorili u želji da se domognu toliko očekivanog finala. Ipak se može konstatirati kako naši košarkaši ipak nisu izdržali sav taj pritisak i očekivanja da se uđe u finale Kupa i odmjeri snaga sa moćnom sarajevskom Bosnom.

I pola sata  prije početka utakmice sa Slobodom dvorana je bila ispunjena do kraja a  domaći „ Patrioti “ na početku utakmice izveli su nešto šro se nije nikada ni vidjelo u dvoranama po Hercegovini pa i šire. Cijela tribina pretvorena je u veliku hrvatsku zastavu a ta slika pamtit će se još stotinu godina. I sve ostalo je bilo na visini zadataka ali na kraju je ipak izostalo ono očekivano veliko slavlje. U večerašnje finale sa Bosnom ide mlada ali jako talentirana momčad tuzlanske Slobode, a Čapljini ostaje žal za ppropuštenom prigodom. Sve ono što se događalo u dvorani možete vidjeti na našim fotkama i nema potrebe sve to opisivati kada slika najbolje govori kako je to izgledalo.

Konačni rezultat utakmice Čapljina-Sloboda 78:80. Sada je i kasno komentirati samu igru čapljinskih košarkaša koji su na početku utakmice gubili i sa 11  poena razlike ali su nošeni publikom i  malo odlučnijom igrom sve to stigli i na poluvrijeme se otišlo sa 40:40. U nastavku slijedi dosta bolja igra čapljinskih košarkaša  koji su počeli i voditi sa 3-4 poena razlike a onda je pred sam kraj došlo do nekog pada u koncentraciji i nije išlo onako kako se zamislilo. U toj triler završnici bolje su se snašli mladi košarkaši Slobode i konačni rezultat je bio 80:78 za Slobodu. Najbolji strijelac kod Čapljine bio je Ivan Baković sa 22 poena a slijede Samir Lerić sa 17 te Vladimir Radovanović sa 11 i Mile Galić sa 10 poena.Ostali su ipak podbacili a šti ipak pokazuje statistika pa je tako kapetan Božo Jelčić zabio samo 4 poena, Đuro Raguž i Dalibor Opančar po 5 te Jozo Brkić samo 4 poena.Ipak,uzalud je sada komentirati jer  je  propuštena prigoda za finalom. U drugom polufinalnom susretu Bosna je sa 81:70 bila bolja od KK '' Igokea '' Aleksandrovac.

U večerašnjem finalu u 20 sati sastaju se Bosna-Sloboda.

Frano Matić i Zdravko Jakiša | ČAportal