FOTO/VIDEO  Bruno Šundov ulazi u Guinnessovu knjigu rekorda

Bruno Šundov, Najviši hrvatski košarkaš, kosarka, Al Shabab, Jaszberenyi, Bruno Šundov, Toros del Norte, košarkaš, u Guinnessovoj knjizi rekorda
Površni poznavatelji košarke bez problema će nabrojati barem deset klubova u kojima je 221 cm visoki centar igrao nakon što je napustio Split u ljeto 1998. godine. Osim Dallasa - gdje je bio cimer tadašnjem novaku iz Njemačke Dirku Nowitzkom - u NBA ligi je igrao još u Indiana Pacersima uz velikana Reggieja Millera, igrao je u najtrofejnijem klubu Boston Celticsima, a bio je i suigrač najboljeg igrača na svijetu LeBrona Jamesa u Cleveland Cavaliersima. NBA epizodu završio je 2004. u New York Knicksima (zaslužio je NBA mirovinu, op.a.) nakon čega je do danas ukupno promijenio velik broj klubova i država čime je ušao u konkurenciju za Guinnessovu knjigu rekorda.

Podsjetimo, prije desetak dana Šundov se uputio u Nikaragvu gdje je igrao za klub Toros del Norte, a nakon što se razišao s njima potpisao je za Petrochimi iz Mahshahra, klub iz dalekog Irana. Tako je visoki Splićanin, koji je u karijeri osvojio i titulu Prvaka Europe uz Nikolu Vujčića (Maccabi 2004), koji je kratko igrao u Ciboni u kojoj se nije snašao - stigao do 27. kluba tj. 17. države u kojoj je profesionalno igrao košarku. Impresivno!

'Zapravo sam već sve dogovorio u Iranu i prije negoli sam krenuo u Nikaragvu. Odradio sam turnir u Argentini za Toros del Norte, željeli su da ostanem i dalje, ali nije bilo moguće. Ne smijem se dugo zadržavati na jednom mjestu, već sam čovjek u godinama, moram iskoristiti još ovo vremena što mi je ostalo za igranje košarke', kazao je splitskom novinaru Bernardu Jurišiću za Sportske novosti duhoviti Šundov koji je u dalekoj Nikaragvi imao prosjek od 19,7 koševa i 9,3 skoka na tri utakmice.

Tako vjerojatno najviši živući Splićanin očito još uvijek ne razmišlja o tome da je vrijeme za igračku mirovinu. Očito je motiv za apsolutnim rekordom veći od novaca...