Brotnjo bez problema do pobjede nad Vitezom

HKK Brotnjo, HKK Vitez, HKK Brotnjo, odluka, istupanje
Vitežani su do sinoć u Ligi Herceg - Bosne nanizali šesnaest pobjeda, no sinoć su u Čitluku doživjeli prvi poraz i to sa dvadeset poena razlike.

Brotnjo je zahvaljujući koševima Dejana Markovića i Mile Galića utakmicu otvorilo serijom 7-0 i odmah na startu utakmice pokazalo kako silno želi pobijediti Vitez na domaćem parketu kolo prije početka doigravanja za prvaka. S približno istom prednošću Čitlučani su završili prvu četvrtinu (21:13), a do poluvremena prednost Brotnja narasla je na +14 (48:34).

Baš kao i prve dvije četvrtine i treća je pripala Brotnju pa se Vitez u ovom razdoblju igre našao u zaostatku od dvadeset poena. U nekim trenutcima treće i četvrte četvrtine prednost Brotnja je bila i veća, ali do kraja utakmice Vitez je ipak uspio smanjiti zaostatak na 88:68.

Unatoč porazu HKK Vitez je prije doigravanja u „dosta komotnoj" situaciji jer za potvrdu prvog mjesta Vitežani u posljednjem kolu trebaju pobijediti Livno na domaćem parketu i na taj način si osigurati prednost domaćeg parketa u kasnijim polufinalnim i eventualnim finalnim utakmicama Lige Herceg-Bosne. U posljednjem kolu Brotnjo gostuje u Širokom kod Širokog II.

HKK Brotnjo: Bubalo 2, Zovko, I. Marković 2, D. Marković 29, Buntić, Barbarić 13, Galić 12, Lesko 24, Ivanković 2, Buljan, Bevanda, Planinić 4. Trener: Josip Dugandžić.

citluk.ba