FOTO/VIDEO  Bol Bol sin legendrne NBA zvijezde: Cilj mi je ostvariti očev san

Manute Bol, nba, NBA liga , Bol Bol
Bol Bol, sin legendarnog i nažalost preminulog Sudanca Manutea Bola, koji je u NBA ligi proveo 11 godina i igrao za četiri kluba. Manute je, uz Rumunja Gheorghea Mureșana, bio najviši igrač koji je ikada zaigrao u NBA ligi, mjereći 231 cm od pete do vrha tjemena. Ostao je upamćen kao čovjek koji je blokirao više šuteva nego što je zabio poena, te je s 3.3 blokade po susretu drugi najbolji u povijesti NBA lige, iza Haakema Olajuwona.

Nažalost, Manute je rano napustio ovaj svijet - preminuo je s 47 godina od zatajenja bubrega i posljedica izazvanih Stevens-Johnson sindromom. Ta je vijest potresla mnoge, budući da je Manute bio poznat kao dobar, inteligentan i velikodušan čovjek koji je pomagao ljudima u rodnom Sudanu, i šire, kako god je mogao. Štoviše, zbog toga je u jednom trenutku došao na rub bankrota.

Osim dobrog srca koje je ostalo živjeti u sjećanju svih onih kojima je pomogao, Manute je iza sebe ostavio destero djece, od kojih je Bol Bol naizgled najtalentiranji za sport koji je proslavio njegovog oca. Tek u prvom razredu srednje škole, Bol Bol je visok već 210 cm, a predviđa se kako će narasti do visine od 223 cm

Zanimljiva stvar u cijeloj priči je to da Bol Bol posjeduje dijapazon košarkaških poteza kojima se njegov otac nije mogao pohvaliti. Kad pogledate video, uvjerit ćete se da potpuno dominira u igri, bilo u napadačkom ili obrambenom dijelu. Osim što skače, zakucava i blokira naizgled nemoguće, posjeduje zavidnu brzinu, lijep šut s poludistance i sasvim solidno vođenje lopte.

Najbolji dio njegove priče je želja da nastavi očev san - bude dobar košarkaš i još bolji čovjek koji će pomagati ljudima u Sudanu koliko god može.
I kako da mu sad ne zaželimo sreću!