Bojan Bogdanović: Želim igrati za Hrvatsku, nećemo se predati

bojan bogdanović
... kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci 2019. u Kini. Nakon poraza od Nizozemske, Italije i Rumunjske, Hrvatska je posljednja u skupini sa samo jednom pobjedom u četiri utakmice.

No nade u prolaz još postoje, a pogotovo ako u pomoć stigne Bojan Bogdanović. Popularni Babo završio je odličnu sezonu s Indiana Pacersima; ubacivao je rekordnih 14,3 koša po utakmici, a u playoffu je njegova momčad dobro namučila favorizirane Cleveland Cavalierse na čelu s LeBronom Jamesom, prenosi gol.hr.

Kvalifikacije se nastavljaju 28. lipnja, a Bogdanović ih je najavio u razgovoru za internetsku stranicu Fibe.

"Volim igrati velike turnire i želim pomoći Hrvatskoj da ode u Kinu. Želim se još jednom u karijeri natjecati na svjetskoj sceni", rekao je 29-godišnji Bogdanović, najbolji strijelac Olimpijskih igara 2016. s 25,3 koša u prosjeku.

"Vjerojatno će se vratiti neki igrači koji su bili ozlijeđeni, bit će to velika pojačanja za momčad. Moramo napraviti sve što je u našoj moći, odigrati te dvije utakmice kao da su finala", rekao je Bogdanović. Hrvatska se 28. lipnja susreće s Italijom, a 1. srpnja s Rumunjskom.

"Uvijek mi je čast igrati za reprezentaciju i uvijek ću igrati kada sam zdrav. Sada smo na misiji, moramo dati sve od sebe kako bismo prošli u sljedeću rundu, ne želimo propustiti predstojeća velika natjecanja", rekao je.

"Zadnji smo u grupi i nitko nam ne daje velike šanse, ali još je moguće proći, a mi nećemo odustati. Nismo tipovi ljudi koji odustaju, borba i vjera u sebe jedino je rješenje", zaključio je./HMS/