Bojan Bogdanović odmara u Dubrovniku i čeka poziv svog menadžera

košarkaški kamp Bojan Bogdanović
... redovito provodi dio godišnjeg odmora te čeka poziv svog menadžera kojim će i službeno postati najbolje plaćeni hrvatski sportaš svih vremena

Nakon vrlo dobre sezone u NBA momčadima Brooklyn Nets te Washington Wizards 28-godišnji Mostarac Bogdanović postao je slobodan igrač. Prema posljednjim informacijama, za njega su zainteresirani Denver, Atlanta i Sacramento. Naravno, Bogdanović je i želja Washingtona, s kojim je igrao u NBA doigravanju te je ostavio više nego dobar dojam.

Službeni pregovori prema NBA pravilima mogu početi tek u četvrtak 6. srpnja, a po predviđanjima, Bogdanović bi za koji dan mogao potpisati ugovor vrijedan oko 60-70 milijuna dolara, čime bi debelo nadmašio ugovore nogometnih zvijezda kao što su Luka Modrić, Mario Mandžukić i drugi. Ako je Australac Joe Ingles (prosjek 7,1 koš), koji je dvije godine stariji od Bogdanovića, nedavno potpisao s momčadi Utah Jazza na četiri sezone za čak 52 milijuna dolara, onda je jasno da bi naš košarkaš trebao dobiti znatno više. Prema nekim procjenama, čak i više od 15 milijuna dolara po sezoni...

Bogdanović obožava Dubrovnik

'Volim Dubrovnik i ovdje mi je uvijek lijepo. To je ipak naš najljepši grad i u njemu često pronađem svoj mir', kazao je Bogdanović koji je prošle godine za navodno 1,2 milijuna eura kupio staru kamenu kuću nedaleko od Straduna i obnovio je.

'Evo, odmaram se u Dubrovniku sljedećih sedam, osam dana i čekam poziv svog menadžera. Već sam ranije rekao da želim u momčad u kojoj ću dobiti dosta prostora, a što se financijske ponude tiče, to zasad ne bih komentirao', kazao je za tportal.hr Bogdanović, za kojeg se, kako doznajemo, jako zainteresirao trener Atlante Mike Budenholzer koji je donedavno usko surađivao s trenerom Netsa Kennyjem Atkinsonom, kod kojeg je Bogdanović igrao svoju najbolju košarku u karijeri. Dakle sustav igre neće mu biti nikakav problem, a sigurno je i hrvatski trener Neven Spahija, koji je donedavno bio pomoćnik Budenholzeru, nahvalio našeg najboljeg igrača.

Nakon odmora i potpisivanja 'ugovora života' Bojana i suigrače čekaju pripreme za Eurobasket koje počinju 20. srpnja. Bogdanović prema strogim NBA pravilima s pripremama počinje 1. kolovoza, a kako nam je rekao, stići će fizički sjajno pripremljen.

Od zanimljivijih ugovora koji su već postali službeni svakako treba spomenuti onaj koji je potpisao razigravač Toronto Raptorsa Kyle Lowry, a kojem su na stol stavili nevjerojatnih 100 milijuna dolara za sljedeće tri sezone!

Nakon njega 32-godišnji Paul Millsap prešao je u Denver Nuggetse te će mu oni za sljedeće tri sezone dati 90 milijuna dolara. Ugovori od kojih zaista boli glava...