Bojan Bogdanović iz Zagreba poslao brutalnu poruku zbog otkaza reprezentaciji

košarkaški kamp Bojan Bogdanović
... pripreme za nastup na Europskom prvenstvu.

Jedan od naših najboljih košarkaša Bojan Bogdanović istaknuo je kako otkazi pojedinih igrača nisu pogodili momčad koja je, prema njegovom mišljenju, povratkom nekolicine veterana dobila na kvaliteti.

"Mislim da nas nijedan otkaz niti najmanje nije pogodio. Ja niti jedne sekunde niti žalim, niti mi je krivo što su ti igrači otkazali. Mislim da smo s ovih par veterana, sa Žorićem, Tomasom i Popovićem, dobili jednu širinu koja nam je možda i falila prošle godine u tim presudnim minutama i ja se nadam da će nam donijeti ono što od njih i očekujemo", izjavio je Bojan Bogdanović u ponedjeljak na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Panorama.

Nakon konferencije, reprezentativci su se prvo zaputili na Mirogoj te tamo položili vijence na grobove košarkaških velikana i stanovnika Kuće slavnih Krešimira Ćosića i Dražena Petrovića, a potom nastavili prema Svetom Martinu na Muri, gdje će se u prvom dijelu pripremati do 7. kolovoza i odlaska na pripremni turnir u Francuskoj.

"Spremao sam se da koliko-toliko ostanem u formi, da dočekam pripreme u dobrom stanju. Imamo mjesec dana da se svi skupa dobro pripremimo, odigramo par prijateljskih turnira i utakmica. Iskreno se nadam da ćemo zdravi dočekati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu", dodao je Bogdanović.

U borbi za mjesto među 12 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na ovom prvenstvu, izbornik Aleksandar Petrović na raspolaganju ima 14 košarkaša, a to su: Roko Leni Ukić (Cedevita), Marko Popović (Fuenlabrada), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Dominik Mavra (Joventut), Bojan Bogdanović (Inidana Pacers), Marko Tomas (Cedevita), Filip Krušlin (Cedevita), Ivan Ramljak (Cedevita), Dario Šarić (Philadelphia 76ers), Dragan Bender (Phoenix Suns), Tomislav Zubčić (Trabzonspor), Darko Planinić (Dinamo Sassari), Luka Žorić (Cibona) i Ivan Buva (Istanbul BBSK).