FOTO/VIDEO  Bojan Bogdanović i Mario Hezonja nastupili na NBA All-Staru

Bojan Bogdanović
Prve večeri ovogodišnjeg NBA "All-Star" vikenda koji se održava u Toronto snage su odmjerili mladi igrači SAD-a protiv mladih igrača iz "Ostatka svijeta" za koje su nastupila i dvojica hrvatskih reprezentativaca Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, a nakon 40 minuta ekshibicije bolja je sa 157-154 bila selekcija SAD-a.

Hezonja je za "Ostatak svijeta" postigao 19 koševa uz 10 skokova i 7 asistencija, dok je Bogdanović ubacio 6 poena uz po 2 skoka i asistencije.

Dvoboj igrača koji su u prvoj ili drugoj sezoni u NBA bio je prožet atraktivnim akcijama i brojnim otvorenim šutovima s distance, a u takvoj utakmici najbolje se snašao branič Minnesota Timberwolvesa Zach LaVine koji je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP). On je postigao 30 koševa uz 7 skokova i 4 asistencije za SAD.

U pobjedničkoj momčadi istaknuo se još i Jordan Clarkson sa 25 ubačaja, dok su u momčadi "Ostatka svijeta" najbolji bili Latvijac Kristaps Porzingis i Kongoanac Emmanuel Mudiay sa po 30, te Kanađanin Andrew Wiggins sa 29 ubačaja.

Iako je Bogdanović krenuo u početnoj petorci svijeta, a Hezonja u igru ušao s klupe, bolji učinak u ovoj ekshibiciji imao je mladi Dubrovčanin. On je za 23:31 minuta provedenih na parketu postigao 19 koševa (šut a dva 5-10, trica 3-9) uz 10 skokova i 7 asistencija. Bogdanović je igrao 15:51 minuta i ubacio 6 koševa (trica 2-6) uz po 2 skoka i asistencije.

Subota je rezervirana za natjecanja u tricama i zakucavanjima, dok je glavni događaj vikenda, "All-Star" dvoboj Istoka i Zapada na programu u nedjelju