FOTO/VIDEO  Bogdanović sjajno otvorio sezonu

bojan bogdanović
Sinoć su prve utakmice nove NBA sezone odigrali Bojan Bogdanović s Indiana Pacersima koji su svladali Memphis Grizlliese, Mario Hezonja koji je slavio s New York Knicksima protiv Atlanta Hawksa, dok su Ante Žižić s Cleveland Cavaliersima i Dragan Bender s Phoenix Sunsima upisali poraze.

Pacersi su sa 111-83 slavili protiv Mephisa, a predvodio ih je Bojan Bogdanović s 19 koševa (šut iz igre 7/9, trice 3/8) i šest skokova u 27 minuta provedenih na terenu. Pacersi (1-0) su rano došli u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja. Victor Oladipo je dodao 16 koševa, pet skokova i pet asistencija, Tyereke Evans i Domantas Sabonis su ubacili po 14 koševa.

 

New York Knicksi su također novu sezonu otvorili pobjedom, oni su sa 126-107 bili bolji od Atlanta Hawksa. Hezonja je u pobjedi svoje momčadi odigrao 19 minuta i u tom je vremenu ubacio 15 koševa (šut iz igre 6/14, trice 3/7) te tome dodao tri skoka, jednu asistenciju i tri bloka. Najučinkovitiji igrač Knicksa bio je Tim Hardaway Jr. s 31 košem, dok je najbolji u redovima Atlante bio Taurean Prince s 21 košem.

 

Cleveland Cavaliers su poraženi u prvoj utakmici, njih su sa 116-104 pobijedili Toronto Raptorsi. Ante Žižić je odigrao 14 minuta za Cavalierse i zabio pet koševa (šut iz igre 2/2) te upisao tri skoka i dvije asistencije.

Phoenix Suns su svladali Dallas Maverickse sa 121-100, a Dragan Bender nije ulazio u igru. Najbolji strijelac Phoenixa bio je Devin Booker s 35 koševa.