"Bogdanović će biti zanimljiv mnogim velikanima"

 Bojan Bogdanović
Xavi Pascual sretan je što je opet došao u Ciboninu dvoranu jer mu ta dvorana budi mnoga sjećanja, a nakon pobjede u četvrtak iskoristio je priliku da i sam prokomentira stanje pod Tornjem, piše košarka.hr.

"Možda nije na meni da pričam o tome, no ja kao fan košarke podržavam Cibonu i žao mi je što se događa, zbog tradicije i povijesti kluba", rekao je trener Barcelone.

Shvatio je da nitko nije sretan trenutnim stanjem u klubu kada je pet i pol tisuća ljudi ustalo na noge i šutjelo posljednje tri minute prvog poluvremena.

"Iznenađen sam bio, nisam znao što se događa. Kad su mi objasnili o čemu se radi nakon susreta, prošli su me trnci", kaže i dodaje da želi da se situacija što prije riješi. "Cibona je važna u svijetu košarke."

U dvije utakmice njegova Barcelona je pobijedila Cibonu s ukupno 33 razlike, a bilo bi i znatno više da nema Bojana Bogdanovića. Nakon 28 u Blaugrani, u Draženovu domu imao je 26. "Njegove individualne akcije držale su Cibonu u igri do kraja treće četvrtine."

Pascual zato ne dvoji ni trenutka je li Bogdanović dovoljno kvalitetan da bi mogao biti dio i ovako jake Barcelone. "Sigurno, pun je talenta. U budućnosti će biti zanimljiv mnogim velikim europskim klubovima." Na pitanje je li i Barca jedan od tih klubova, odgovara sa smješkom na licu: "Možda."