Bivši Plemić Mirza Manjgo u redovima mostarskog Studenta

Mirza Manjgo, HKK Zrinjski, kosarka, Mirza Manjgo, HKK Zrinjski, SKK Student
Manjgo je u Zrinjski stigao kao stariji kadet te brzo izrastao u jednog od vođa genracije. U juniorskoj kategoriji bio je najefikasniji igrač ekipe u ligi Herceg-Bosne, te u juniorskoj premier ligi bio jedan od najboljih igrača lige po MVP učinku. Dvije sezone proveo je u prvom sastavu Plemića ali nije imao zapaženiju minutažu.

Prošlu sezonu proveo je kao posuđen igrač ekipi KK Goražde gdje je bilježio 16 poena u prosjeku. Prelaskom u Student u debitantskoj utakmici bio je jedan od najefikasnijih u pobjedi Studenata nad Alkarom, postigao je 14 poena.  Ove godine očekuje ga nastup u A1 ligi HB za Student kao i za ekipu KK Promo Vakuf na dvojnu iskaznicu.

Bilo je to lijepih 5 godina u Zrinjskom gdje sam dosta naučio, posebno uz Vedrana Princa zadnje dvije sezone jer je on jedan od najboljih bekova koji su igrali u BiH prvenstvu. Zrinjskom želim puno sreće u predstojećoj sezoni i mislim da će biti u samom vrhu. Što se tiče Studenta svaki dan bi trebali zaključiti dogovor, ekipu poznajem  i nadam se da ćemo se vratiti u prvu ligu. Zahvalio bi se trenru i ekipi koja me jako brzo prihvatila" izjavio je Manjgo za HERCEGOVINA.info.