Alma Softić: Prezadovoljna sam projektom START with Love, START with Basketball

žkk zrinjski start

O projektu smo porazgovarali sa jednom od začetnica samog projekta START with Love, START with Basketball.

"Za one koji ne znaju ja sam Alma Softić trenerica u ŽKK Start iz Gračanice. Ovo je treće okupljanje u sklopu projekta START with Love, START with Basketball", rekla je Alma za naš portal, i dodala:

"Izuzetno sam zadovoljna činjenicom da smo uspjeli da ujedinimo tri grada, da se ove djevojčice druže, jer ovdje je prije svega akcenat na druženju. Naravno sport je nešto što i ujedinjuje, i ove su se djevojčice već od prvog susreta u Banjaluci, sada se čuju i telefonski i preko Facebooka. Suština ovog projekta je zadovoljena i utakmice su u drugom planu. Inače utakmice kada se igraju ekipe se miksaju i ne igraju klubovi jedni protiv drugih nego igramo svi zajedno. Ove djevojčice i spavaju jedne kod drugih i zaista su postale bliske, a ja mogu reći da sam prezadovoljna i da će nam jako nedostajati ovo druženje s obzirom da je ovo završno okupljanje. Ja se iskreno nadam da ćemo u budućnosti napisati još projekata koji će biti podržani od onih koji nas mogu finansirati, i da ćemo se sigurno nas tri ekipe družiti na ovom ili na nekom drugom mjestu".
Alma se osvrnula i na reprezentativne selekcije u ženskoj košarci i rekla:
"Ženska košarka je nekoliko godina stagnirala, sada je to malo bolje, ali ni blizu rezultati nisu kao što su kod ovih naših kadeta. Moram pohvaliti činjenicu da na području cijele ima sve više školi košarke. Zahvaljujući košarkaškim entuzijastima iz kvantiteta izlazi kvalitet, i nekako je to moja filozofija bilo da se radi o djevojčicama ili dječacima. Ja sam presretna što smo se uspjeli pojaviti na košarkaškoj mapi Europe da ljudi znaju za nas i vjerujem da će ovo biti podstrek svima da se počnu baviti sportom. I nama je to motiv više da što više radimo sa djecom, da i mi napravimo reprezentativke i pokušamo napraviti neke rezultate".

HERCEGOVINA.info