Ali Demić: Zrinjski je u samom vrhu BH košarke

Zrinjski-Spars
Riječ je o košarkašu koji je rođen u Mostaru, i evo što kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo kako si zadovoljan svojim igrama u Zrinjskom?

Pa što se tiče moje same igre dosta sam zadovoljan, svojim načinom i ulogom igre. Naravno nastojim da to bude što bolje. Dosta prostora i slobode mi je dao trener Glomazić, tako da nastojim ispuniti njegova očekivanja.

Možeš li nam malo usporediti Bosnu za koju si nastupao i Zrinjski. Kakve su sličnosti, a kakve razlike? Da li su se ispunila tvoja očekivanja kada si došao u Zrinjski?

U Sarajevu sam bio sedam godina i nastojim da pamtim samo dobra iskustva. U nekoj usporedbi ne vidi se neka ogromna razlika, ista liga, isti nivo je što se tiče igre tako da nema nekih velikih razlika. Što se tiče organizacijskog dijela stvarno sam ostao iznenađen pristupom i ozbiljnošću, naravno u pozitivnom smislu. Posebno se to odnosi na to kako su me sami igrači i uprava prihvatili s tim da sam ja tu došao kao "novi".

Koliko po tebi može ova današnja momčad Zrinjskog u domaćem prvenstvu?

Ekipa Zrinjskog u trenutnom sastavu sigurno je u samom vrhu BH košarke, ali to moje mišljenje trebamo iopravdati, tj jeste plasirati se u Ligu 6 što nam je naravno i cilj.

Ukoliko se plasirate u doigravanje, gdje bi se po tebi momčad trebala pojačati?

U slučaju plasmana u Ligu 6 mislim da pojačanja ne bi bila potrebna jer se tu nalazi dosta maldih domaćih igrača koju moraju da to iznesu na svojim leđima zbog svog boljeg sutra.

Sutra je utakmica sa Sparsima. Mogu li Plemići napraviti iznenađenje?

Mi idemo punom snagom gore s tim da je upitan Danijel Zovko koji nam u ovom trenutku mnogo znači. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe i krenuti na pobjedu jer s tom utakmnicom bi mogli riješiti pitanje plasmana u Ligu 6,

Kakvi su tvoji planovi za nastavak karijere?

Što se tiče moje dalje karijere, ne bih previše o tome jer je to stvarno turbulenta tema. Naravno, bilo mi drago kada bi i u budućnosti bio dio svega ovoga.

Evo za kraj neka poruka navijačima i prijateljima košarke u Mostaru?

Na kraju bi ljubiteljima košarke preporučio da dođu na naše utakmnice i podrže nas jer se sigurno u Mostaru igraju lijepe košarkaske predstave, i naravno da podrže ove mlade momke u Zrinjskom, oni sigurno vrijede i to zaslužuju.

HERCEGOVINA.info.