ABA 2 LIGA: Široki poražen u Sloveniji, Sparsi izgubili na domaćem terenu

HKK Široki, OKK Spars, HKK Široki, aba 2 liga, HKK Široki Brijeg, OKK Spars

Oba bosanskohercegovačka predstavnika, Široki Brijeg i Sparsi, večeras su poraženi u okviru prvog kola ABA lige 2.Širokobriježani poraženi u Sloveniji od Helios Domžale (84:70), dok je Sarajevska momčad izgubila na svom terenu od Rogaške (57:72).

Široki Brijeg se držao prvu četvrtinu protiv Heliosa, koji je poslije povećavao svoju prednost. Na kraju su ostvarili pobjedu sa 14 poena razlike protiv bosanskohercegovačkog prvaka u utakmici u kojoj su bili favoriti.

Kraljević je ubacio 24 poena, uz četiri skoka i tri asistencije, dok je Drežnjak ubacio 18 poena. Njazaslužniji za pobjedu Heliosa bili su Mahković sa 22 poena, te Konjević sa dva manje.

Rogaška je dobila tri četvrtine protiv Sparsa, a od početka je bilo jasno da će Sparsi teško opravdati ulogu favorita. Sarajevski tim dobio je samo četvrtu dionicu, no to im nije ništa značilo i poraženi su sa 15 poena razlike (57:72).

Do pobjede Rogašku je vodio Ferme sa 21 poenom, četiri asistencije i dva skoka. Lelić je dodao 16 poena, a Miličević 11. U redovima Sparsa dvocifren je bio samo Kamenjaš sa 14 poena, a po osam su dodali Strong, Klavžar i Đekić./HMS/