ABA 2 LIGA Crnogorska ekipa nadigrala Široki

KK Lovćen
Facebook/KK Lovćen

Iako je Široki favoriziran zbog stanja na ljestvici pobjedu u 16. kolu ABA 2 lige ostvarila je domaća ekipa KK Lovćen rezultatom 83:91.

KK Lovćen krenuo je raspoloženije u utakmicu i ubrzo su dostigli dvocifrenu prednost (19:9). Kod gostiju je jedini raspoložen bio Mateo Drežnjak koji je postigao sedam prvih poena svoje momčadi. Ubrzo mu se priključio Filip Kraljević i Široki dolazi na samo tri poena zaostatka.

Lovćen ne dopušta potpuni povratak i novom serijom dobiva prvu četvrtinu 28:19.

Domaćin je u drugoj četvrtini nastavio gdje je stao u prvoj. Široki je u pet minuta postigao samo dva poena i Lovćen je pobjegao na visokih 42:21. Hrvoje Vlašić je minutama odmora pokušavao prodrmati svoje igrače, a u tome je djelomično uspio jer je Široki na predah otišao s prihvatljivijih “-12” (53:41).

Dominacija domaćina mogla se vidjeti i u postocima šuta, skokovima, asistencijama, blokadama i ukradenim loptama, a ništa se nije promijenilo ni u trećoj četvrtini. Lovćen je na čelu s raspoloženim Milutinom Đukanovićem održavao prednost koja se do ulaska u posljednjih deset minuta i povećala na 78:58.

Široki je u posljednjoj četvrtini napokon proigrao i četiri minute do kraja dolazi na samo osam poena zaostatka. Do potpunog preokreta ipak nisu mogli i Lovćen s konačnih 91:83 dolazi do pobjede.

Najbolji u redovima Širokog bili su Mateo Drežnjak s 26 i Filip Kraljević s 22 poena , dok su Lovćen do pobjede predvodili Milutin Đukanović s 30 i Miloš Popović s 20 poena.

U 17. kolu ABA 2 lige Širokog očekuje bh. derbi jer im u goste na Pecaru stiže tuzlanska Sloboda.