FOTO  Sveučilište Mostar i Zrinjski: Dobitna kombinacija za budućnost sporta u Mostaru

Stadion HŠK Zrinjski, FPMOZ, Mario Vasilj, Dragan Perić, Mostar, HŠK Zrinjski, HKK Zrinjski, HMRK Zrinjski, Sveučilište Mostar, dr. sc. Zoran Tomić , Mario Vasilj, Dragan Perić, Branislav Stojkić, Dario Pušić

Kao što pisali u ponedjeljak  je visoko izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom prof. dr. sc Zoranom Tomićem posjetilo Rukometni dom HMRK Zrinjski. Tom prigodom čelnici kluba Branislav Stojkić i Dario Pušić predstavili su rektoru i njegovim suradnicima plan završetka Rukometnog doma HMRK Zrinjski.

Također smo prije nekoliko dana pisali o potpisivanju ugovora o suradnji između Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru sa HŠK Zrinjski koji su potpisali dekan prof. dr. sc. Mario Vasilj i Dragan Perić voditelj OŠ HŠK Zrinjski. Prije toga dekan Vasilj je slične sastanke održao i sa košarkašima i rukometašima Zrinjskog.

Sveučilište u Mostaru i Zrinjski načinili su tako jedan veliki korak u bolje sutra, a poznajući čelnike Sveučilišta u Mostaru, te ambiciozne ljude iz klubova Športske obitelji nema sumnje da će se sve zacrtano i ostvariti.

Ovim putem mora se odati priznanje rektoru Tomiću na svemu što čini za Mostar i Hercegovinu, i njegov dolazak na čelo Sveučilišta je jedna nova, puno veća dimenzija. Riječi koje je izrekao pri posjetu Rukometnom domu su riječi pune optimizma i to su riječi ohrabrenja za sve one koji su spremni uhvatiti se u koštac sa svim onim što stoji na putu za bolje sutra.

Priznanje se također mora odati ljudima iz Uprava klubova koje nose ime Zrinjski, pogotovo ovima koji vode dvoranske klubove u gradu koja nema sportsku dvoranu. Kukamo i molimo trideset i više godina da nam se napravi dvorana. Da je bilo dobre volje napravila bi se ona davno, i definitivno treba okrenuti ploču i pokušati svim snagama sa ljudima iz klubova pokrenuti priču oko dvorane koja bi bila dvorana isključivo klubova iz športske obitelji Zrinjski. Nakon svih ovih  godina očito je da je gradska dvorana prevelik zalogaj.

Ovaj grad ima sportaše svjetskog glasa. Ovdje su ponikli Bojan Bogdanović, Josip Sesar, Igor i Ivan Karačić, Marino Marić. Ovdje su počeli i završili svoje karijere veliki nogometaši Mario Ivanković i Krešimir Kordić. Ovdje se i danas divimo potezima dva velika Vedrana, Princa i Delića koji vuku mostarski sport u bolje sutra. Oni su primjer svima da se sve može kad se hoće i u svom rodnom gradu.

Sada ćemo se opet vratiti na početak i na priču o suradnji između Sveučilišta i Zrinjskog. Rektor Tomić je rekao" Svi projekti ovise o ljudima, tamo gdje ima ljudi s vizijom, i onih koji su se spremni teško angažirati da postignu rezultate, onda rezultati i dolaze"

Ove riječi govore puno jer danas imamo ljude sa vizijom, kako na Sveučilištu u Mostaru, tako i u klubovima koji nose ime Zrinjski. Osim toga spremni su se angažirati i puno toga dati da Mostar konačno dobije uvjete u sportu kakve zaslužuje. Zrinjski ima sportske rezultate koji ga čine najuspješnijim sportskim kolektivom u državi, a da te rezultate prate potrebni uvjeti teško bi bilo predvidjeti gdje bi Plemićima bila krajnja granica.

U konačnici suradnja između Sveučilišta i Zrinjskog donijet će mnoga toga dobroga sportu u Mostaru i Hercegovini. Mostar je sveučilišni grad, ali i grad sporta i grad Športske obitelji Zrinjski i to je dobitna kombinacija za bolje sutra u Mostaru i Hercegovini.

HERCEGOVINA.info