Sačuvaj me može Bože od huligana i sarajevskih medija

Stadion HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, Stadion HŠK Zrinjski, pl bih, Stadion HŠK Zrinjski, vladimir bjelica, FK Sarajevo

Polazeći od kuće na derbi sin(6) me je upitao „Tata gdje ideš? Mogu li s tobom?". Moj odgovor je bio „Tata ima nekog posla, vratit ću se doma za par sati". Na žalost sina ne vodim na derbi utakmice odnosno utakmice koje su označene s utakmicama „Visokog rizika".

>>HŠK Zrinjski-FK Sarajevo 2:2 (1:0)

Ako se izuzmu sva loša događanja oko terena kojima naravno nije mjesto u sportu i treba jasno i glasno osuditi i adekvatno procesuirati, za mene je ovo jedan do boljih derbija između ova dva rivala, puna energije, sportskog naboja i napokon malo više kvalitete. Užitak je gledati jednog Bilbiju kod domaćina i jednog Ahmetovića kod gostiju.

Pravda i sarajevski mediji
Idem redovno na domaće utakmice i svaki put imam novi motiv da idem i dalje. Zašto? Pa stvar je kristalno jasna. Čitajući sarajevske medije „oni valjaju" - „mi ne valjamo".Dok se HŠK Zrinjski jasno ogradio i osudio ponašanje dijela gledatelja, zašto sarajevski mediji i FK Sarajevo nisu? Ne opravdavajući nikakva nasilja, ali u svrhu istine valja istaći da niti jedan mediji nije napisao niti spomenuo da je atmosfera na stadionu postala napeta tek kada su gostujući navijači bacili baklju s gornje tribine među obične gledatelje, navijače Zrinjskog među kojima je bilo i djece.

>> HŠK Zrinjski osudio neodgovorno ponašanja dijela gledatelja, ponašanje gostiju nije nitko

Manjina „siluje" većinu, huligani bez kazne

Puno je više ljudi i sportskih zaljubljenika koji dolaze na utakmice kako bi navijali za svoj voljeni klub od grupe huligana koji godinama „siluju" većinu na sportskim borilištima. „Sarajevo brzo reagiralo, upućen apel prema NFSBiH i FIFA-inom Odjelu za integritet takmičenja", glasi naslov u sarajevskim medijima. Što da radi NFSBiH i FIFA s huliganima? Gospodo iz FK Sarajevo, na krivu adresu ste poslali apel. Ova „Građanska" država treba jasno i glasno reći stop huliganima i nasilju!. Počinitelji ovih nedjela će ponovno nekažnjeno proći i čekati novu priliku.

Lik i djelo Husrefa Musemića

Treba osuditi sve ono što se dogodilo poslije zvižduka glavnog suca Vladimira Bjelice što je HŠK Zrinjski i napravio. Stradao je jedan sportski djelatnik i želimo mu brz oporavak i puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. Cijenim stručnost šefa stručnog stožera Husrefa Musemića, ali godinama njegovo „bezobrazno" ponašanje (psovanje i vrijeđanje) prolazi ispod radara NFSBiH i sarajevskih medijia. Pa Musemić ima više pretrčanih kilometara u terenu nego pola igrača FK Sarajeva. Zašto ga Vladimir Bjelica nije niti jednom upozorio? Zašto ga Vladimir Bjelica nije udaljio s klupe? Ovom prilikom upućujemo apel NFSBiH i svima ostalima da istraže i objave što se dogodilo nakon što je na terenu od strane domaćih navijača pogođen Muhamed Džakmić, pomoćni trener FK Sarajevo. Jeli šef stručnog stožera Husrefa Musemić uzvratio bacanjem tupog predmeta prema dijelu gdje se nalaze domaći navijači?

Sarajlijama sporan penal

Glavni sudac susreta Vladimir Bjelica svirao je za Zrinjski penal u 80. minuti nakon što je Veselinovića u skoku i izglednoj prilici za postizanje gola desnom rukom „odgurnuo" Pidro. Jeli Bjelica pogriješio što je krivom igraču dodijelio javnu opomenu za dosuđeni kazneni udarac? Javnu opomenu je dobio Mujakić? Međutim, kako to da FK Sarajevo i sarajevskim medijima nije sporan prekršaj (mogući kazneni udarac) na Ameru Bekiću pred kraj susreta? Naravno mnogo je neistine i upitnika s odigranog derbija koje treba do kraja rasvijetliti.

>>Nemanja Bilbija zadržan u bolnici