Obitelj je svetinja, Zrinjski je svetinja i obitelj se imenom Zrinjski zove

HŠK Zrinjski, grafit, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, HKK Zrinjski, HMRK Zrinjski, HŽRK Zrinjski, HFC Zrinjski, ŽKK Zrinjski 2010
Klubovi koji nose sveto ime Zrinjskog među najuspješnijim su u svojim sportovima i zaslužuju mnogo veću pozornost i potporu. Športska obitelj Zrinjski može se pohvaliti da ima nogometni i košarkaški klub koji su vodeći na ljestvicama, te rukometni i futsal klub koji su među tri vodeća kluba u svojim natjecanjima.

HŠK Zrinjski

Nogometaši HŠK Zrinjski su peterostruki prvaci države i usprkos nekim računicama sarajevskih medija najuspješniji su nogometni klub u BiH. Plemići imaju sjajan sastav i na najboljem su putu da obrane titulu, i tako svojim navijačima i gradu podare još jednu, šestu titulu državnih prvaka. Širok igrački kadar i čvrsta ruka velikog Blaža Sliškovića snaga je Zrinjskog koji krupnim koracima grabi ka obrani titule. Sve ovo ne bi bilo moguće bez jake uprave kluba koja je stvorila sve uvjete za nesmetan rad kluba.

HKK Zrinjski

25 obljetnicu kluba HKK Zrinjski je proslavio kao vodeći klub na prvenstvenoj ljestvici i klub koji uspješno brani boje svoga grada i države u međunarodnoj ABA 2 Ligi. Ti rezultati su Plemiće definitivno izdigli u klub koji ima sve preduvjete za još veće iskorake. HKK Zrinjski ima i sjajne mlađe generacije koji su zalog da će u budućnosti Mostar imati veliki i stabilan košarkaški klub.

HMRK Zrinjski

Rukometni klub je svojevrstan fenomen u svijetu sporta na ovim našim prostorima jer je sastavljen uglavnom od igrača koji su ponikli u vlastitoj rukometnoj školi. Godinama su mladi Plemići bili prvaci u svojim kategorijama, a u prošloj sezoni je i seniorski tim po prvi puta osvojio jedan državni pokal. Zahvaljujući osvajanju Kupa BiH Plemići su nastupili u Chelenge Cupu iz koga su ispali samo zbog nesretnih okolnosti.

HFC Zrinjski

Mali nogomet je u gradu na Neretvi oduvijek bio jedan od popularnijih sportova. HFC Zrinjski se također može pohvaliti činjenicom da je sastavljen od domaćih igrača koji ove sezone vraćaju klub na stare staze slave.

Ne bi bili realni kada ne bi spomenuli i dva ženska kluba koja nose ime Zrinjski, a to su košarkašice i rukometašice.

HŽRK Zrinjski

Plemkinje su što se tiče naslova jedan od najuspješnijih klubova iz obitelji Zrinjski. Nažalost nerazumijevanje je dovelo ovaj slavni kolektiv na korak do gašenja. Ipak Plemkinje se nisu dale, a iako su danas u nižem rangu bitna su karika u obitelji.

ŽKK Zrinjski 2010

Košarkašice Zrinjskog posljednjih godina rade izvrstan posao. Ovaj vrijedan sportski kolektiv vrlo brzo će doći do vrha ženske košarke, i cijela obitelj može biti ponosna na njihov rad.

U normalnom svijetu grad koji ovako sjajnu plejadu sportaša u najpopularnijim sportovima iznašao bi način da dodatno ojača svoje uspješne klubove. Nažalost mi ne živimo u normalnom svijetu i uzaludno je pričati o (ne) uvjetima u kojima rade i treniraju naši sportaši.

Svi težimo sportiskim iskoracima, ali realno Mostar nema nikakav prostor za bilo kakav sportski iskorak. Što vrijede odlični rezultati ako bi naši klubovi morali biti domaćini u europskim natjecanjima u nekom od okolnih gradova zbog neuvjetnog stadiona i nepostojanja sportske dvorane.

Tračak nade ili ako hoćete zraka sunca mostarskom sportu su najave iz Sveučilišta da će u Kompusu Rodoč urediti sportski tereni koji će pomoći klubovima iz obitelji Zrinjski. HMRK Zrinjski je otišao korak dalje i u tom prostoru napravio Rukometni dom, i taj entuzijazam mora biti zvijezda vodilja svim klubovima iz Obitelji.

Obitelj je svetinja, Zrinjski je svetinja i obitelj se imenom Zrinjski zove...

HERCEGOVINA.info