Mostarski sport kao Titanik kada je počeo tonuti

zrinjski-derventa

HMRK Zrinjski zbog teške financijske situacije odustao od Premijer lige vijest je koja je prohujala medijima ovih dana. Ne tako davno uspješan kolektiv i osvajač titule na državnoj razini zbog nebrige lokalne sredine prisiljen je odustati od natjecanja zbog nedostatka sredstava. Klub nema sredstava ni za nastup u nižoj razini, pa će Plemići iduću sezonu igrati Ligu Herceg-Bosne koja je nažalost nezanimljiva svima, pa i medijima koji sada kukaju nad sudbinom kluba.

Kako je lako biti general poslije bitke sada se svi zgražavaju što je klub koji je iznjedrio toliki broj igrača svjetskog formata na početku svoga kraja, a isti su ostali i gluhi i nijemi na višemjesečne vapaje ljudi iz kluba koji su upozoravali što se sprema i kakva je sudbina tog uspješnog sportskog kolektiva. Dobar dio prošle sezone igrači, stručni stožer i Uprava kluba su bili volonteri i nisu imali nikakvih primanja. Molili su i tražili pomoć na puno adresa, ali nikoga nije bilo puno brige za probleme jednog sportskog kluba.

Igrači jedan po jedan su počeli napuštati klub, jer se gladan i žedan igrač ne može baviti sportom, čak ni rekreativno. I kada je klub konačno potonuo svi su stali kukati nad njegovom sudbinom. Nažalost sada je kasno, i proći će godine dok se opet klub vrati tamo odakle je silom prilika morao odstupiti. U gradu Mostaru trenutno nikoga nije briga za sport. Prva žrtva te nebrige je HMRK Zrinjski, a nije poznata ni sudbina HFC Zrinjski. Sada se ostali sportovi klubovi mogu samo pitati tko je sljedeći u tom nizu.

Stanje u mostarskom sportu je kao na Titaniku kada je počeo tonuti. Razlika je možda samo u tome što su neki s Titanika uspjeli uhvatiti pojas za spasavanje, a teško da će ga netko od mostarskih sportskih kolektiva dohvatiti. Iz HMRK Zrinjski su nakon svega poručili da je lakše uništiti klubove u gradu nego napraviti im sportsku dvoranu i možda je u toj konstataciji bit cijele ove priče koja ima tužan, da ne kažemo tragičan kraj.

HERCEGOVINA.info