Ko je jamijo, jamijo je: Sport u Mostaru nije na aparatima, sport u Mostaru umire

Mostar, dvorana, dvorana mostar, sportska dvorana, policija, dvorana, tribina, Mostar, sport, dvorana, gradska dvorana za sport, dvorana mostar, sport, Mostar

Prošlo je samo par mjeseci od kako su malonogometaši HFC Zrinjski osvojili Kup BiH. Prošlo je tek nešto više od godinu dana od kako je HKK Zrinjski donio u Mostar povijesnu titulu košarkaškog prvaka BiH. Prošle su tek nešto više od dvije godine kako je HMRK Zrinjski gradu podario prvi pokal u muškoj seniorskoj konkurenciji, onaj namijenjen pobjedniku Kupa BiH.

Pitate li se što je danas zajedničko za te uspješne sportske kolektive osim što nose ime Zrinjski? Osim imena slavne i uspješne obitelji Zrinjski zajedničko ovim klubovima da im je budućnost neizvjesna. Prošle su dvije godine kako su te uspješne momčadi donosile pokale i pronosile ime svoga grada u svijetu sporta.

Za te dvije godine niti milimetar se nije poboljšalo stanje u sportu. Umjesto da ovi pokali budu okidač za bolje sutra oni su izgleda bili teret za grad koji ništa nije učinio da pomogne vrhunske sportske kolektive.

Suludo je ponavljati koliko puno manje sredine pomažu svoje sportske kolektive koji su puno manje uspješni od klubova iz obitelji Zrinjski. U normalnim uvjetima podatak da je jedan igrač iz Zrinjskog otišao u puno manju sredinu od Mostara za stan i hranu i minimalna primanja bio bi podatak za rubriku vjerovali ili ne, a u nas je to nažalost normalna pojava.

Normalno je izgleda za ovaj grad da se uoči nove sezone ni ne zna hoće li se klubovi iz obitelji Zrinjski ikako natjecati u ligama gdje im je po svemu osim po financijama mjesto. Prije par dana iz HMRK Zrinjski odaslano je dramatično upozorenje na koga naravno nitko nije reagirao.

Mostar: Tko su ljudi koji se motaju oko uspješnih sportskih kolektiva?

HFC Zrinjski je još u goroj situaciji i danas se ne zna što klub očekuje u narednim mjesecima. HKK Zrinjski morao je odbiti poziv sa sudjelovanje u 2 Aba Ligi jer lokalna zajednica nije bila u stanju osigurati ni minimalne uvjete da se ovo prestižno natjecanje igra u Mostaru.

Za očekivati je da igrači naših klubova neće biti volonteri i da će samim time otići tamo gdje se cijeni njihovo znanje i umijeće. Mnogi su već potražili sigurniju luku u kojoj neće biti gladni. O dvorani više neću ni pisati. Uzalud je više godinama papagajski ponavljati da svako veće selo čak i u ovoj državi ima sportsku dvoranu koju Mostar nema i koju sudeći po svemu neće nikada ni dobiti.

Sport u Mostaru nije na aparatima, sport u gradu na Neretvi jednostavno umire. Stidi se grade, stidite se svi zaduženi za sport. Valjda je nakon svih ovih godina svima jasno da se ovdje misli samo na osobni dobitak, nikako za dobrobit sporta. Ko je jamio, jamio je…

https://www.youtube.com/watch?v=gVt26U5dF2k

HERCEGOVINA.info