FOTO  Bojan i Igor priznati u svijetu, ne i u rodnom gradu

Bojan Bogdanović, kosarka, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Fenerbahçe, kosarka, kosarka, Fenerbahce Ulker, Bojan Bogdanović, Ante Tomić, kosarka, Euroliga, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Damir Markota, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Bojan Bogdanović, nba, Fenerbahçe, Euroliga Top 16, kosarka, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Ante Tomić, Bojan Bogdanović, Fenerbahce Ulker, Top 16 Euroliga, kosarka, NBA liga , Bojan Bogdanović, HKK Zrinjski, Bojan Bogdanović, NBA liga , Brooklyn Nets, Bojan Bogdanović, NBA liga , kosarka, hrvatski košarkaši, Bojan Bogdanović, izbornik Jasmin Repeša, Hrvatska košarkaška reprezentacija, pobjeda košarkaša, SP u košarci, hrvatski košarkaši, Hrvatska zemlja, kosarka, Svjetsko prvenstvo, Brooklyn Nets, Bojan Bogdanović, nba, Mostar, Bojan Bogdanović, Igor Karačić, Bojan Bogdanović, Hrvatska košarkaška reprezentacija, hrvatski košarkaši, kosarka, Hrvatska, Turska, kosarka, Bojan Bogdanović, hrvatski košarkaši, kosarka, Hr
Bezbroj puta smo pisali o sportskoj dvorani koja se gradi preko 40 godina, i bezbroj puta to nikoga nije briga. Mostar kao podneblje je mjesto gdje se rađaju veliki talenti u svim sportovima, ali nažalost i grad koji malo vodi računa o njima.

Teško je sada nabrojati sve velike sportaše koji su se vinuli iznad ovih lokalnih, a neki od njih su pri samom svjetskom vrhu u svojim sportovima.

U Mostaru danas sve djeluje po princilu lapo-lapo, pa je takvo stanje i u sportu. Da bi se pomoglo nekome s jedne , mora se pomoći i onome s druge strane tako da se ta strana ne bi ne daj Bože naljutila. Sjećamo se vremena kada je Bojan Bogdanović nastupao za Zrinjski. Već u svojoj prvoj sezoni Bojan je bio među najboljima, a njegove odlične partije privuke su čelnike velikog madridskog Reala da ga dovedu sebi.

Te godine Bojan je kao mlad košarkaš zaslužio mnogo pohvala od poznatih stručnjaka u regiji, ali to nije bilo dovoljno da ga grad Mostar ili njegov Sportski savez proglase najboljim sportašom. Slično je bilo i sa rukometašom Zrinjskog Igorom Karačićem koji je tih godina nosio dres HMRK Zrinjski.

Danas su ova dva sportaša na vrhu i o njima priča i piše čitavi svijet, ali i to izgleda nije dovoljno da im grad u kome su počeli svoje karijere dodjeli makar simbolična priznanja. Ovi vrhunski sportaši nisu nikada krili da su iz Mostara, da su svoje karijere počeli u Zrinjskom, i svakom istinskom prijatelju sporta iz Mostara treba da bude čast da su ovi izvrsni momci ponikli u njihovom gradu. Gradu bez sportske dvorane, a izgleda i bez sluha za svoje najbolje sinove.

HERCEGOVINA.info