Kakva noć za Hrvate! Prvo Rusija, a onda još jedan veliki svjetski spektakl!

Stipe Miočić, Hrvatska reprezentacija, Svjetsko nogometno prvenstvo
Prvo će na teren naši nogometaši koji nas oduševljavaju nastupima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a koje u subotu u 20 sati čeka ogled s Rusijom u četvrtfinalu.

Modrić i društvo imaju priliku dostići uspjeh generacije iz 1998. godine. Kvalitetu imamo, atmosfera je odlična, a imamo i sjajnog izbornika Zlatka Dalića i njegov stručni stožer. Nogometaši su nas oduševili svojim nastupima, a vjerujemo da će i u subotu navečer razveseliti svoj narod.

Bila bi to sjajna uvertira za ono što nas čeka u noći sa subote na nedjelju. Tada će Stipe Miočić braniti naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji. Protivnik će mu biti izuzetno opasni Daniel Cormier, prvak u poluteškoj kategoriji UFC-a.

Miočić je sjajan borac koji je pobjedom protiv Francisa Ngannoua ušao u povijest kao jedini UFC prvak koji je u teškoj kategoriji triput zaredom obranio pojas. Vatrogasac i miran obiteljski čovjek u kavezu se pretvara u zvijer koja želi samo pobjede, ali koja uvijek poštuje svoje protivnike.

- Cormier je fenomenalan borac, obožavam tog čovjeka. Zaslužuje svako poštovanje, jako je opasan borac i što je još bitnije, DC je vrhunska osoba. No, kad se nađemo jedan nasuprot drugome, gledat ću samo kako da ga porazim, rekao je u najavi meča Miočić.

Stipe Miočić rođen je u Euclidu, u predgrađu Clevelanda, a njegovi roditelji su iz Hrvatske. Otac Bojan je iz Rtine kraj Zadra, dok je majka Kathy iz Cetingrada. I svog su sina odgajali tako da nikada ne smije zaboraviti korijene.

- Nikada ne smiješ zaboraviti odakle si i odakle potječeš, rečenica je koju Stipe stalno ponavlja Amerikancima. Uvijek ističe koliko je ponosan na to što je Hrvat, a izjavio je da bi mu najveći spektakl bio kad bi u Hrvatskoj branio naslov.

Iako je borba s Cormierom blizu, Stipe je pronašao vremena i gledao utakmice naših nogometaša. Davao im je podršku na društvenim mrežama.

- Zamalo sam otkazao subotnju borbu jer sam skoro dobio srčani udar. Bilo je jako blizu, strahovito sam bio nervozan. Sretan sam što idemo dalje, rekao je nakon utakmice Hrvatske i Danske.

Na otvorenom treningu uoči borbe djelovao je opušteno, kaže da je u odličnoj formi i spreman na veliki meč. No, spreman je i Cormier koji je izuzetno opasan protivnik, posebno kad je u pitanju hrvanje.

Kao hrvač je osvojio broncu na SP-u 2006. godine, a dvije godine ranije nastupao je i na Olimpijskim igrama te osvojio četvrto mjesto. U MMA je ušao tek 2009. godine i kasnije postao Strikeforceov prvak. Tada, kao i kasnije u UFC-u, borio se u teškoj kategoriji u kojoj ima savršeni skor 13:0, da bi se onda zbog velikog prijateljstva s Cainom Velasquezom prebacio u kategoriju niže kako bi izbjegli međusobnu borbu. Dosad u karijeri ima 20 pobjeda i samo jedan poraz, od Jona Jonesa. Doduše, Jones ga je nokautirao u uzvratu, ali kako je pao na doping-testu, ta se borba vodi kao ‘no contest'.

- Ja se trenutačno nalazim u situaciji u kojoj se Miočić nalazio prije borbe s Ngannouom. Svi me podcjenjuju, on je veliki favorit i mislim da ljudi ne pokazuju dovoljno poštovanja prema mojim prijašnjim rezultatima. Dokazat ću svima da je moguće i pobijedit ću Miočića, borca kojeg iznimno cijenim, najavio je DC.

Kako bilo, očekuje nas jedna od najvećih borbi UFC-a svih vremena. U noći sa subote na nedjelju udarit će prvak na prvaka. To može biti samo spektakl.

Kamo sreće da si u nedjelju ujutro vatreni i Miočić međusobno čestitaju na pobjedama...

vecernji.hr