Kakav potez! Bivši prvak sagradio 1000 kuća za najsiromašnije

Manny Pacquiao

Bivši svjetski boksački prvak legendarni Manny Pacquiao nastavlja impresionirati svojim humanitarnim radom. Ovaj slavni boksač, koji se posljednjih godina vrlo uspješno paralelno bavi i politikom na svojim Filipinima, je već odavno pokazao i dokazao da posjeduje veliko srce, piše Fightsite.

Najnoviji primjer njegovog filantropskog rada jest naselje koje je dao izgraditi za svoje siromašnije sunarodnjake. Prema pisanju lokalnih medija, ovih dana su završeni radovi na čak 1000 stambenih objekata koji će uskoro biti spremni za useljavanje onih najpotrebitijih. Procjenjuje se da će dom u tom naselju pronaći nekoliko Filipinaca koji su u ovom trenutku beskućnici.

Pacquiao je i sam rođen u siromaštvu što je u više navrata isticao u svojim intervjuima. Upravo je to razlog zbog kojeg toliko napora i sredstava ulaže u humanitarni rad sada kada je zaradio dovoljan novac da si osigura vrlo ugodan život.

39-godišnji Filipinac je u srpnju prošle godine u australskom Brisbaneu poražen od domaće zvijezde Jeffa Horna pritom izgubivši svoj WBO naslov prvaka svijeta u velter kategoriji. Iako se govorilo o brzom revanšu, Pacquiao je na koncu odustao zbog obaveza koje ima kao Senator na Filipinima.

Nije poznato kada će sljedeći put ući u profesionalni ring, no nada se da karijeru neće završiti porazom.