IZBOR SN Sandra Perković i Tin Srbić najbolji sportaši Hrvatske

Sandra Perković, najbolji sportaši, Tin Srbić, gimnastičar

Osmu godinu zaredom nagradu za najbolju hrvatsku sportašicu u izboru Sportskih novosti osvojila je atletičarka Sandra Perković, dok je za najboljeg sportaša Hrvatske u 68. anketi jedinog hrvatskog sportskog dnevnika izabran gimnastičar Tin Srbić, koji je u ovom izboru slavio i 2017. godine.

Ove godine u 68. anketi po redu sudjelovala je 290 novinarki i novinara iz 55 redakcija, a svečana dodjela nagrada održana je u nedjelju u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu. Na dodjeli je sudjelovao veliki broj sportskih djelatnika i uzvanika.

Nakon svjetskog srebra na preči gimnastičar Tin Srbić po drugi put je izabran za najboljeg sportaša Hrvatske, s uvjerljivo uvjerljivo pobjedio prošlogodišnjeg pobjednika kapetanom nogometne reprezentacije Lukom Modrićem.

"Pobijedio sam ga drugi put, i prošli put kad sam dobio ovu nagradu sam bio ispred Luke. Ne znam što reći, još uvijek mi je sve ovo malo nevjerojatno, dobiti takvu nagradu ispred takvg sportaša...", izjavio je Tin Srbić.

Naslov svjetskih i europskih veslačkih prvaka u dvojcu donio je braći Martinu i Valentu Sinkoviću peti naslov najbolje momčadi u Hrvatskoj, dok je isti naslov u ženskoj konkurenciji četvrti puta ukupno, a treću godinu zaredom, pripao hrvatskoj reprezentaciji u samostrelu.

Nagradu 'fair-play' dobila je hrvatska posada na Rallyu Dakar 2019. Daniel Šaškin i Saša Bitterman, koji su unatoč velikih problema s vlastitim vozilom u bespućima Perua pružili pomoć izravnim konkurentima francuskoj posadi, ustupajući joj svoje rezervne dijelove čime su im omogućili nastavak natjecanja. Usprkos svim nedaćama naša je posada stigla do cilja u Limi osvojivši 38. mjesto.

Posebno priznanje za najboljeg mladog sportaša u izboru Sportskih novosti dobio je plivač Franko Grgić, dok je pobjednik prvog izbora za sportsku osobu godine trener Dinama Nenad Bjelica.

Hercegovina.info