Hajduk kažnjen s 50 tisuća kuna zbog učinjenih prekršaja

novčana kazna, Hajduk

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 10. kola HT Prve lige.

"Na utakmici Istra 1961 - Hajduk na sjevernoj tribini stadiona među pripadnicima navijačke skupine Demoni u 48. minuti upaljene su dvije baklje dok je na južnoj tribini na kojoj su se nalazili gostujući navijači pripadnici navijačke skupine Torcida tijekom utakmice upaljeno petnaestak pirotehničkih naprava pri čemu su u 73. minuti tri baklje ubačene u teren za igru zbog čega je igra morala biti prekinuta na jednu minutu", navodi se u priopćenju pa nastavlja:

"Također, u periodu 47.-52. minute na istoj tribini evidentirano je neprimjereno skandiranje čime je počinjen prekršaj iz članka 88. DP HNS-a. Zbog počinjenih prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS-a NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 7.000 kuna, a HNK Hajduk zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 50.000 kuna."

Mario Marina (Gorica) i Neven Đurasek (Varaždin) kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja i s po 3000 kuna novčane kazne (isključenja zbog dvije opomene).