Dvije sportske legende otjerane iz Hrvatske: 'Nismo mi jedini!'

Lino Červar
Ćiro Blažević ponovno je 'zaludio' BiH. Ovog puta kao trener drugoligaša Slobode iz Tuzle s kojom od kad je sjeo na trenersko mjesto nije primio gol u šest kola, a u posljednjem je svladao Jedinstvo i izjednačio se s njim na prvom mjestu koje vodi u rang više, u prvu Premier ligu. Mnogi već spominju da će Ćiro dobiti spomenik u Tuzli.

"Ma daj, treba uspjet'. Kad ću ja doć' do toga, to je važno. Hoću li pobijediti u konačnici, to je važno. Raspored mi je grozan", poručio je Ćiro.

"Težak, vrlo težak. Ali znaš što to znači težak? Izgubiš tamo gdje se najgmanje nadaš, a pobijediš tamo gdje misliš na je nemoguće."

U Lijepoj našoj i Červar i Blažević već odavno su otpisani i više ih ne zovu, a kad odu negdje drugdje onda ne silaze s naslovnica. Ćiro je to prokomentirao ovako:

"Nismo mi jedini koji smo žrtve takve tradicionalne pogreške. Dođu divlji da otjeraju pitome. Ja sam još mlad", u svom je stilu rekao naš strateg.


Olimpijski pobjednik i svjetski prvak s rukometnom reprezentacijom Hrvatske, Lino Červar je sa skopskim Metalurgom dosegnuo plasman među osam najboljih u Ligi prvaka. 'Mago di Umago' je u dvije utakmice bio bolji od danskog Koldinga i prošao u četvrtfinale. Červara smo telefonom ulovili na proputavanju iz Kopenhagena, preko Zagreba za Skopje. "Ovo je raritet", ponosno je rekao Lino.

"To da smo mi treću godinu iz kvalifikacija ušli u Top 16, a sad drugu godinu u top osam, to je rijedak slučaj. Na to smo ponosni."

O dementnosti ili zaboravu od strane klubova i saveza spram našeg trenera, Červar kaže:

"Blago meni pored ovih staraca. Mislim da je čovjek toliko mlad koliko je spreman u ulagati u sebe. Što se više gomilaju i množe neznalci - to će više smetati znalci."

Zasmetala je Linu tvrdnja Zorana Gobca da nam reprezentativci ne žive sportski i da kad prestanu pušit - da će tek onda svladati Francusku. "Kod mene su pušili i bili smo svjetski i olimpijski pobjednici", poručio je Lino.

"Nije to baš tako. To je zabluda u odnosu na zapad i na druge sredine i kulture gdje je etika rada vrlo prisutna. Tamo smatraju da nikad ne treba baciti koplje u trnje. Nisu se smjeli odreći Ivana Balića", poručio je Červar i sjetio se Olimpijskih igara u Londonu kad je Ivano sam preokrenuo rezultat u polufinalu protiv Francuza, i u tom trenutku ga je izbornik izvadio iz igre.

"Poslao sam mu tada SMS poruku i poručio mu da ga nisu razumjeli. Bio je u nevjerojatnoj motivaciji u Londonu i nije dobio tu priliku. To mi je bilo jako žao", zaključio je na kraju Červar.

Sportski.net/Mediaservis/T.H.