Čilić razbio i "Crazy" Dana

Ispred ovog puta nešto praznijih tribina Ledene dvorane Marin Čilić ponovno je djelovao moćno u odnosu na svog protivnika i fantastičnim nastupom bez većih problema osigurao je nastup u četvrtfinalu PBZ Zagreb Indoorsa gdje će se susresti s boljim iz ogleda Karlović - Sidorenko.

Prvi servis i prvi as odmah su najavili kakav nas meč očekuje, no Daniel Koellerer obranio je čak dva servis-gema prije nego što je naš Marin, prekrasno ulovljenom lopticom s mreže stigao do svog prvog breaka na susretu vrlo rano pobjegavši na mirnih 4:2.

Nakon što se odvojio Čilić je nastavio s mirnom odradom posla, no novu šansu u obliku dvije break lopte kod 5:2 nije ispustio i još jednim prekrasnim servisom potpuno zasluženo u svoju korist privodi prvi set kraju.

Nervoza kod Austrijanca koji je u nekoliko navrata brisao pod ručnikom ili pak bacao reket čak i do pet metara uvis, bila je vidljiva već od 15. minute susreta, a takvu šansu Čilić nije htio propustiti. Naime, kod 1:0 i Koellererovog servisa Marin osvaja još jedan maestralan poen uhvativši neuhvatljivu loptu pod samom mrežom nakon čega "Crazy" Dan "puca" i Čilić odlazi na 2:0.

Međutim, niti nakon vrlo ranog odvajanja Marin ne popušta i već na sljedećem servisu Austrijanca uspjeva izboriti i iskoristiti svoju prvu break šansu za visokih 4:0. Do kraja meča gledali smo rutinsku odradu posla i potpuno zasluženo Čilić slavi s mirnih 6:2 u drugom setu.

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2010., osmina finala: Čilić (Hrvatska, 1) - Koellerer (Austrija) 6:2, 6:1.

 

Goran Markuš/sportnet.hr