FOTO  Zapažen nastup članova SKK Neretva i SKK Zrinjski na Balkanskom prvenstvu

Ivor Krešić, Stela Brkić, SKK Neretva, HKK Zrinjski

Pored domaćina Turske, sudjelovali su natjecatelji iz zemalja članica Unije balkanskog karate saveza Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Albanije. Ukupno 462 dječaka, 274 djevojčice.

Iz Mostara za reprezentaciju BiH nastupili su članovi SKK "Neretva" Mostar i Karate klub "Zrinjski" Mostar. Prvog dana natjecanja odlično je startala Stela Brkić pobjedom nad djevojčicom iz Crne Gore u prvom meču sa 4:0. Međutim, U drugom kolu nesretno gubi od domaće natjecateljice, Turkinje. Nažalost poraženi su i Ante Matić i Nikolina Dujmović. Bit će više sreće drugi put. Ali važno je sudjelovati i družiti se.

Na prvenstvu je briljirao Ivor Krešić osvojivši zlatno odličje! Djeci je nedostajalo kondicionih treninga pa je i forma bila lošija. Za slijedeće veliko natjecanje pripremaju veliki "come back". Natjecatelji su pokazali da imaju velik potencijal, medutim, nedostatak financijskih sredstava i nezainteresiranost za vrhunski sport sprječava da postignemo još bolji uspjeh budući da su roditelji sami financirali svoju djecu. Balkansko prvenstvo je proteklo u lijepom ozračju i bilo je dosta lijepih borbi koje su pokazale da Karate savez Bosne i Hercegovine ima dobar broj kvalitetnih boraca koji će biti budućnost ovog sporta.