Vesna Vukoja: Nadam se dobrim rezultatima sa Balkanskog prvenstva

Vesna Vukoja

... judo kluba Neretva iz Mostara.

- Možete li našim čitateljima reći nešto ukratko o sebi?
Zovem se Vesna Vukoja, rođena sam u Mostaru 28.04.2001.godine. Idem u 7. razred III. osnovne škole u Mostaru. Moj omiljeni sport je judo.

- Kada ste se počeli baviti judo sportom?
Judom sam se počela baviti početkom 2009.godine sasvim slučajno.

- Možete li nam pobliže reći o vašim uspjesima na BiH judo borilištima?
Godine 2011. bila sam treća na prvenstvu Herceg Bosne, 2012.g. sam postala viceprvakinja BiH, 2013. godine sam bila treća u BiH dok sam 2014. postala prvakinja BiH. Nakon toga sam sudjelovala na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj, Sofijai postala viceprvakinja Balkana. Ove godine sam obranila naslov državne prvakinje BiH, što mi opet daje priliku da postanem i Balkanska prvakinja. Pored ovih rezultata bilo je još dosta međunarodnih turnira u BiH i šire na kojima sam osvjala prva mjesta.

- Možete li nešto reći o uspjesima na međunarodnim borilištima ukoliko ih imate?
Ima dosta međunarodnih uspjeha , jedni od dražih su mi tri srebrene medalje u Ljubljani, zlatna medalja u Welsu, Austrija, zatim dupla zlatna medalja na "Kupu Jadrana 2014" u Splitu, te brončana i zlatna medalja na Trofeju grada Pančeva,i dosta drugih odličja.

- Možete li izdvojiti nekoga tko vam je pomagao u dosadašnjoj karijeri?
Posebno izdvajam svoga trenera Maju Ćešku,koji je najzaslužniji za moje rezultate, koji je bio tu uvijek, ispravio svaku grešku, pokazao sto puta ako je trebalo, i ovom prilikom mu se zahvaljujem na svemu. Tu su bili još moji partneri koji su mi također pomagali: Sandra Sivrić, Ante Galić, Zvone Smiljanić, Srđan Ajvaz, Andrea Ćorić, Samuel Matijević, Ivan Jurić i ostali. A pored njih tu su i moji prijatelji i obitelj koji su mi uvijek davali podršku.

- Kakvi su vam budući planovi što se tiče juda?
-Što se tiče juda naravno nastavit ću se baviti njime još dugo, truditi se, trenirati još više i nadam se dobrim rezultatim u budućnosti, posebno dobrom rezultatu na balkanskom prvenstvu koje ce se održati 20.06.2015. u Crnoj Gori.

- Kakav je Vesna izvan borilišta?
U slobodno vrijeme najviše se zabavim školom, i raznim drugim aktivnostima, školskim natjecanjima, rolanjem, i dosta vremena provedem s obitelji i sa prijateljima.

Zahvaljujemo se Vesni Vukoji kojoj želimo mnogo sreće i sportskih uspjeha kao i njenome treneru Maji Ćeški koji nam je omogućio ovaj razgovor sa Vesnom, te portalu ju-do.info.