Velika podrška prvaku i legendi u borbi za život

marijan beneš

... psihomotornih funkcija, a u posjet su mu došli brojni osvajači medalja sa svjetskih, europskih prvenstava te Olimpijskih igara poput Antona Josipovića, Tadije Kačara, Saida Čolpe i mnogih drugih.

Na jednom mjestu je bilo više od trideset medalja s raznih natjecanja. Svi oni su željeli pružiti podršku nekadašnjem europskom profesionalnom prvaku u borbi za život, piše Večernji list BiH.

Ulažu se maksimalni napori

Liječnica Davorka Katana, specijalistica neurologije, kazala je da osoblje bolnice ulaže maksimalne napore kako bi Marijanu Benešu pružilo najbolju moguću terapiju. Beneš će boraviti u bolnici još sedam dana, pa će odlučiti je li dalje za fizikalni tretman ili će biti upućen na kućno liječenje. Nekadašnji prvak je ranije odbijao operaciju.

- Trenutačno stanje bolesnika je stabilno, ali ne bih prognozirala ništa dalje dok ne vidimo kako će reagirati na terapiju - istaknula je Katana.

Nekadašnji boksački izbornik Tadija Kačar ističe da su brojni sportaši iskazali podršku i želju da pomognu Benešu.

- Marijan Beneš je velika legenda. Ne samo da je bio sjajan u ringu nego je imao meko srce i dobru dušu. Dovoljno je pogledati oko nas i vidjeti da su ovdje boksači i sportaši iz svih zemalja bivše Jugoslavije koji su mu ukazali podršku. Svi želimo da on dobije i ovu bitku onako kako je to radio i u ringu. Ako što zatreba, tu smo, ne samo mi koji smo danas u Banjoj Luci već i brojni prijatelji koji su se javili prethodnih dana, istaknuo je Tadija Kačar.

Uvijek uz prijatelja

Anton Josipović je također u Banjoj Luci, gdje je već nekoliko puta bio uz svog prijatelja.

- O tome kakav je prvak bio Marijan Beneš, dovoljno je pogledati tko mu je sve došao u posjet. Više od trideset medalja s raznih europskih i svjetskih natjecanja su tu i to dovoljno govori o ljudima koji su uz njega i žele mu da što prije ozdravi - poručio je Anton Josipović. Do Marijana Beneša se jučer nije moglo doći jer je slavni boksač na terapijama.