FOTO  Uspješni nastupi Cro Stara u Anconi i u Fojnici

Cro Star, taekwondo
Od 5.-10.6.2014. su se u Anconi u Italiji održale Jonsko-Jadranske igre mladih, na kojima je nastupilo preko 1.000 natjecatelja iz 8 država u 12 sportova. Pet sportova je predstavljalo Mostar tj. Bosnu i Hercegovinu: taekwondo, tenis, košarka, rukomet i nogomet. Team Mostar su u ime Sportskog saveza grada Mostara predvodili Dženan Šuta i Zdenka Prskalo.

U taekwondo-u su mogli nastupiti samo 1998./99. godišta, u samo 2 muške i 2 ženske kategorije. Nije bilo pojedinačnog natjecanja kao inače, nego se mostarski Cro Star po prvi put predstavio u ekipnom natjecanju s potpuno drukčijim pravilima. Andrea Begić, Marin Pandža i Matej Weber su predstavljali team Mostar.

Ovaj ekipni sustav natjecanja je zamišljen tako da su prvo ekipe imale razigravanje unutar grupe, a potom razigravanje s klubovima druge grupe. Cro Star je u svakom meču imao minus 15 bodova zbog nedostatka čevrtog člana ekipe i tih 15 bodova se moralo onda u svakom meču nadoknaditi kroz rezultat kako bi se moglo računati na neki konkretniji plasman.

Nakon završenih igara su borci Cro Stara zauzeli izvrsno drugo mjesto, s tim da je i prvo mjesto umaklo za dlaku. Grčka je imala jaki četveročlani team i Mostarcima je jednostavno falilo nekoliko bodova, kako bi izbalansirali minus bodove.

U mostarskom Cro Staru su prezadovoljni postignutim uspjehom. „Sretni smo što smo opravdali povjerenje, koje nam je ukazao Sportski savez grada Mostara, i drago nam je što smo svoj klub i grad predstavili u najboljem svijetlu." dodala je trenerica Cro Stara Klaudia Marić.

Druga ekipa Cro Stara je nastupila na Fojnica Openu, na kojem je sudjelovalo oko 200 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine. Kadeti Cro Stara su odradili više nego odličan posao osvojivši 16 medalja i 2 pehara za ekipni plasman.

ZLATO: David Marijanović, Mario Tomić i Dominik Granić

SREBRO: David Marušić, Lea Marić, Dora Marušić, Toma Bevanda, Una Damjanović

BRONCA: Hrvoje Marijanović, Lora Milićević, Luka Penavić, Denis Dujmović, Nika Tomić, Eva Damjanović, Katarina Ćorić, Matea Ćorić

Osvojen je pehar za 2. mjesto u ekipnom plasmanu mlađih kadeta, i 2. mjesto u ukupnom poretku mlađih kadeta i kadetkinja.

Ekipu Cro Stara su u Fojnici vodili mladi treneri: Miran Đorđevski i Vlatka Živkušić.