FOTO  U Sarajevu 13 medalja za judo klub Hercegovac

Judo klub Hercegovac, Sarajevo

Na turniru sudjelovao je 31 klub iz 4 zemlje regije (HRV; SRB; CG i BiH). Na turniru se skupilo oko 400 natjecatelja. Mostarski judo klub Hercegovac na turnir je poveo 14 natjecatelja a okitio se s 13 medalja, točnije 8 zlata 4 srebra i 1 bronca. U ukupnom plasmanu Hercegovac je zauzeo peto mjesto ekipno.

Osvajači medalja:
Zlata: Gabrijela Raič, Niko Novak, Anja Marić, Mario Novak, Lana Gačić, Lana Čović Stanić, David Senkić i Rafael Šunjić
Srebra: Andrea Lončar, Filip Aničić, Ivano Đinkić i Nina Grubišić Čabo
Bronca: Rino Vrljić
Na turniru je Hercegovac još predstavljao i Luka Bubalo te je upisao 3 pobjede i 2 poraza te je tako završio stepenicu ispod postolja, točnije završio je peti u kategoriji od 22 mlada judaša.

„Turnir za turnirom pokazujemo sve višu kvalitetu. Svakim novim turnirom prikazujemo bolje i atraktivnije judo i samim time postižemo bolje rezultate. Podatak koji govori da je od naših 14 natjecatelja čak njih 12 radilo finalne borbe iz kojih je njih 8 izlazilo kao pobjednik govori sam sa sebe. Od 50-ak borbi koliko smo ih imali na ovom turniru izašli smo kao poraženi iz samo 8 borbi a za protivnike smo imali klubove iz cijele regije. Nadamo se kako će se ovakva forma nastaviti i u budućnosti jer su ispred nas neki zaista bitni turniri za nas", rekao je jedan od trenera Marko Zrimšek.
U nastavku sezone Hercegovac još očekuju mnoga natjecanja a prvo je idući vikend u Splitu u organizaciji Dalmacije Cementa.
Na turnir u Sarajevu ekipu su vodili treneri Marko Zrimšek i Mile Brkić.