FOTO/VIDEO  U Mostaru završen trodnevni seminar za judo trenere iz Bosne i Hercegovine

judo seminar

Kada je čuo za dolazak prof. Mitsumotoa i njegovog tima u Mostar, došao je i stručnjak juda iz Grčke - Georgius Bonutakis.

Osim njih, na seminaru je boravila i najbolja sportašica BiH Larisa Cerić, kao i jedan od najboljih judaša iz regije Mostarac Petar Zadro, član JK Borsa iz Mostara.

Doček za goste iz Japana i Grčke priređen je u petak navečer, kada je u hotelu 'Mostar' upriličeno druženje oko 40 trenera judoa iz cijele BiH, a prisutni su bili i članovi Sportskog saveza, te načelnik Odjela društvenih djelatnosti Mostara Božo Ćorić.

"Velika je stvar prisustvovati ovom seminaru i prof. Mitsumoto je pokazao mnogo interesantnih stvari koje ćemo se mi treneri truditi da prenesemo na naše judaše. Zanimljivo je bilo pratiti predavanje, a iako sam u ovom sportu već više od trideset godina vidio sam dosta novih stvari za ovih nekoliko treninga. Velika je čast prisustvovati ovom seminaru", rekao je sudionik seminara i jedan od trenera Judo kluba Borsa iz Mostara Leo Zovko.

U subotu je održan prvi dan seminara, gdje su treneri iz BiH usvajali nova znanja od prof. Mitsumotoa, dok se tijekom nedjelje održao drugi dio seminara. Na kraju polaznicima ovog seminarasu uručeni certifikati.

Inače, istaknuto je kako seminari gosta iz Japana traju i po mjesec dana kako bi se kvalitetno prenijelo znanje, a u Mostaru su predstavljeni najvažniji segmenta tog sporta.

"Naša organizacija NPO za međunarodnu judo edukaciju je po prvi put prisutna u BiH, a organizacija radi na tri vrijednosti - judo, prijateljstvo i mir. Mislim da je ovo jako dobar način da se judo promovira zajedno sa navedenim vrijednostima, tj. da se kroz judo steknu prijatelji, a prijatelji da zajedno teže ka miru. Ono što nam je važno da ostvarimo na ovom dvodnevnom seminaru, obzirom da radimo i sa trenerima, da judo nije samo natjecateljskog duha, nego da ima izraženu i obrazovnu vrijednost",  istaknuo je prof. Mitsumoto.

Osim seminara za trenere iz BiH, tijekom današnjeg dana (ponedjeljak op.a.) u Mostaru bit će održan trening judoa za djecu iz četiri osnovne škole našeg grada koja ne treniraju tu sportsku vještinu, a u posebnom terminu bit će odrađen trening za djecu mostarskih klubova koja treniraju judo. Sav program održava se u dvorani IV osnovne škole Mostar.