Turska ove godine na Međunarodnom judo turniru Borsa Open 2017.

23.05.2017

Turska je nova država sudionica na Borsa Open-u. Između ostalog, ove godine, po sadašnjim najavama dolaze i 3 kluba iz Turske. Klubovi koji su najavili dolazak su judo klub "Sakarya", judo klub "Kocaeli" i judo klub "Tekirdag".

Napomenimo, da je protekle godine bilo prijavljeno 5 judo klubova iz Turske, no, zbog iznenadog PUČA tj. pokušaja vojnog udara unutar države, te nesigurnosti zbog novonastale situacije, klubovi su bili primorani otkazati dolazak i svaki eventualni izlazak iz države.

"Iskreno se radujemo našim prijateljima iz Turske. Judo klub "Sakaraya" je bio naš gost 2015 godine i svi smo se mogli uvjeriti u kvalitetu njihovih natjecatelja. Jasna je i činjenica da dobar dio Turske reprezenatacije dolazi upravo iz Sakarye." - priopćeno je iz organizacijskog tima.

Organizatori navode da su iznenađeni velikim brojem prijava iz Švedske, Poljske, Nizozemske, Italije i Srbije.

Zbog velike potrebe za smještajem na području grada Mostara, organizatori su napravili prijedlog smještajnog kapaciteta i počeli rezervirati i zakupljivati hotele. S obzirom da je Mostar turistički grad, te je inače dobro posjećen, "Borsa OPEN" će zasigurno biti jedan od većih zalogaja za Hercegovačko-Neretvansku županiju. Činjenicom da će na manifestaciju doputovati oko 30 zemalja - "Borsa OPEN" se smatra jednim od najvećih turističkih potencijala županije.

Po sadašnjim prijavama, pretpostavlja se, da će najveći broj natjecatelja biti u uzrastu U 16 i U18.

loading...