Tri zlata i jedno srebro za mostarski Cro Star u Bratislavi

07.04.2013

Protekli vikend se u glavnom gradu Slovačke održao veliki međunarodni taekwondo turnir 'Bratislava Open 2013', na kojem je nastupilo oko 500 natjecatelja iz 15 zemalja.

Mostarski taekwondo klub Cro Star, kojeg vodi trenerica Klaudia Marić, je nastupio s 4 juniora, koji su se izborili za 4 medalje: 3 zlata i srebro, i time još jednom ostvarili izvrstan rezultat u inozemstvu.

Andrea Begić je u kategoriji -55kg pokazala da joj ni u Bratislavi protivnice iz Slovačke, Poljske i Austrije ne mogu ništa. S tri izvrsno odrađene borbe se zasluženo popela na najvišu stepenicu postolja i tako nastavila svoj zlatni niz nakon zlata iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Marin Pandža je nastupio u juniorskoj kategoriji do 48kg i usprkos naklonjenosti sudaca domaćem protivniku u finalnoj borbi, Marin je pokazao veliku motivaciju i zrelost i zasluženo se okitio zlatnom medaljom.

To je isto pošlo za rukom i Mateju Weberu, koji se natjecao u kategoriji -58kg. Posebno treba pohvaliti njegovu finalnu borbu protiv nešto iskusnijeg protivnika iz Ukrajine, no Matej je na samom početku uspio preokrenuti rezultat u svoju korist i do kraja održati bodovnu prednost.

U Bratislavi je još nastupila i juniorka Vlatka Živkušić (+68kg), koja je u finalnoj borbi protiv Austrijanke zadobila ozljedu koljena, pa je morala predati borbu iako je vodila od samog početka.

Mostarci su dan prije turnira odradili i zajednički trening sa slovačkom ekipom, pa se domaćinu žele zahvaliti na gostoprimljivosti i odličnoj organizaciji turnira.

 

loading...