FOTO  Tri medalje za JK Neretva iz Srbije

judo klub neretva

Galebovi mostarske Neretve nastupili su sa tri natjecatelja na „Srem Open 2015" te osvojili isti broj medalja. Na turniru je nastupilo oko 400 natjecatelja iz Srbije, Mađarske i BiH, a pravo nastupa su imali poletarci (2005 i mlađi), mlađi pioniri (2003-2004) i stariji pioniri (2001-2002). Konkurencija je za ova godišta bila veoma jaka, jer su se okupili najbolji judaši iz regije toga uzrasta.

Za JK Neretva osvojene su tri medalje, 2 zlatne i 1 brončana. Zlatne medalje su osvojili Karlo Križanac u kategoriji do 46 kg ml.pionir i Srđan Ajvaz u kategoriji do 66 kg st.pionir. Brončanom medaljom ovaj put se morao zadovoljiti Stjepan Salmanić, ml.pionir u kategoriji do 38 kg. Naime, Salmanić je imao tri dobivene borbe, te u polufinalu izgubio od predstavnika Srbije (JK Slavija). Potom je imao borbu za treće mjesto gdje je sjajnim Ippon-om pobijedio predstavnika iz Srbije (JK Partizan) te osvojio broncu.

Naši natjecatelji su prezentirali dobar judo, što nam je i bio glavni zadatak. Sve ostvarene pobjede su bile na različite judo tehnike, niti jedna tehnika se nije ponavljala. Ovim putem iz kluba čestitaju svojim članovima, a već idućeg vikenda ih čeka veoma jak međunarodni judo turnir „Borsa Open" na koji idu spremni i nadaju se još kojem odličju.